Wpis z mikrobloga

@Loginconajmniej4znaki: ja ostatnio zakładałem pół dnia na wymianę końcówek drążka kierowniczego, ale uwinąłem się w 40 minut. Co prawda po założeniu koła okazało się, że wymiary końcówek były inne niż tych zamontowanych wcześniej i oba koła patrzyły do środka, ale już po następnej godzinie prac stały w miarę prosto ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zawsze takie rzeczy porównuję, mierzę, a tu zapomniałem z pośpiechu i masz.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@jmuhha: u mnie dziś wymiana łączników stabilizatora

czas przewidywany 40 minut

zejdzie pewnie pół dnia xD

@Loginconajmniej4znaki: Protip, załatw sobie drugi podnośnik. Odkrecasz śruby łącznika, podnosisz lekko zwrotnicę i łącznik dużo łatwiej wyskakuje, praktycznie nie trzeba się z nim siłować.
  • Odpowiedz
Protip, załatw sobie drugi podnośnik

@chonotukuhwa: po co drugi? Przecież podnosisz auto, odstawiasz na kobyłkę i masz podnośnik wolny. Nie pracujesz przecież pod autem trzymając go jedynie na podnośniku, który może w każdej chwili szlag trafić i spierdzielić na ziemie, tym samym przygniatając Cię, prawda? PRAWDA?
  • Odpowiedz
@krolcz: Nie mam kobyłek, podkładam zdjęte koło pod próg i drewniany kloc tuż obok dla bezpieczeństwa, ale przy takich szybkich robotach nie chce mi się opuszczać tego podnośnika na którym podniosłem auto.

I uwaga, jestem pewien, że ten kloc wytrzyma większe obciążenie niż niejedna kobyłka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz