Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 29
Tak wszyscy walczą o tą aborcję a właśnie się dowiedziałem że siostra szwagra poroniła w 6 m-cu.

Jest przed 30.
I znam kilkanaście kobiet które mają z tym problem.
I zastanawiam się czy to jakaś plaga czy tylko ja mam takie odczucia.
#rozowepaski
  • 90
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tak wszyscy walczą o tą aborcję a właśnie się dowiedziałem że siostra szwagra poroniła w 6 m-cu.

Jest przed 30.

I znam kilkanaście kobiet które mają z tym problem.

I zastanawiam się czy to jakaś plaga czy tylko ja mam takie odczucia.

@Sl_w_k_1: Nie bardzo rozumiem co prawo do aborcji ma wspólnego z poronieniem.
  • Odpowiedz
to fakt. Tylko wiek 30-35 to jest ten, kiedy kobieta ma już na tyle stabilną pozycję, że może w trakcie kariery pozwolić sobie na dziecko

@moll: No tak, tylko natury akurat nie interesuje jaką pozycje materialną ma kobieta.
  • Odpowiedz
@Variv: odrobinę interesuje. Łatwiej jednak o ciążę, jej utrzymanie, u zdrowej, dobrze odżywione kobiety niż u takiej bez zaplecza
  • Odpowiedz
@Sl_w_k_1: jest teraz bardzo dużo poronień i problemów z utrzymaniem ciąży. Jestem aktualnie w środowisku terapeutycznym i bliska mi osoba wydaje książkę na ten temat, którą mam okazję recenzować i trochę współtworzyć. Problem jest generalnie dużo bardziej skomplikowany niż uproszczenie tematu do powikłań po szczepieniu czy wieku kobiety. Za jeden z głównych czynników typowałbym jednak formę opieki ginekologicznej w Polsce i "niedouczenie" sporej części lekarzy, rutynowe podejście, nieaktualną wiedzę, ale
  • Odpowiedz
Mam 31 lat i w moim otoczeniu jest zaskakująco dużo przypadków par które starają się o dziecko bezskutecznie + znam osobiście przypadki poronień. Kiedy masz 20 lat to nikt nie stara się jeszcze o dziecko, kiedy masz 30, to jest to już dużo bardziej powszechne. Jestem już ojcem, mam syna, żona jest na bardzo wczesnym etapie drugiej ciąży ale nawet nikomu nie ogłaszaliśmy jeszcze bo zdajemy sobie sprawę że bardziej odpowiedzialnie jest
  • Odpowiedz
  • 0
@wqeqwfsafasdfasd no nie do końca u mnie matka miała nadwagę 45 lat zaszła w ciążę i lekarz usunąć lepiej bo się urodzi z downem i nie miał racji dziecko zdrowe brat ma 12 lat już
  • Odpowiedz