Aktywne Wpisy

vateras131 +18
Jakie gry według was mają najciekawszą główną mechanikę/gameplay? Chodzi mi o takie tytuły, które raczej nie stawiają na fabułę, graficzne wodotryski, dodatkowe aktywności i inne fillery, lecz całe "mięso" leży w rozgrywce, która potrafi przez długi czas zaskakiwać głębią. Moje typy:
-Noita (wtf, mój mózg nie ogarnia tej gry)
-PoE
-rimworld
-balatro
-factorio
-Noita (wtf, mój mózg nie ogarnia tej gry)
-PoE
-rimworld
-balatro
-factorio
Btdjkk +4
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Jaki kraj polecacie żeby uciekać tego polskiego bagna i spokojnie żyć, założyć rodzinę, pracować cieszyć się życiem?
Stwierdziliśmy z różową, że planowanie życia w Polsce nie ma sensu. Będzie tylko gorzej, jak nie PiS to PO, staruchy dalej będą się gryzły, socjalne będą zwiększane a dług publiczny będziemy pracować my. Do tej pory było chociaż w miarę tanio ale koszty życia dogoniły już kraje zachodnie przy niewspółmiernie niższym komforcie życia. Mamy odłożone 300k zł (pozdro dla tagu #nieruchomosci ) które miało być przeznaczone na zakup mieszkania ale chcemy je zainwestować w swój nowy start w jakimś cywilizowanym kraju.
Norwegia? Islandia? Niemcy? A może idźmy dalej i jakiś przytulny kraj w Azji?
Wymogi:
- dobra, powszechna opieka medyczna
- zabezpieczenie energetyczne kraju
- stabilność waluty, gospodarki
- możliwość zorganizowania sobie "normalnego życia"
Pomóżcie, wiem że ludzi na #emigracja tutaj sporo.
Lvl 28 i 30
#islandia #niemcy #norwegia #azja
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62caadcfae99221d03753d5e
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Wesprzyj projekt
@AnonimoweMirkoWyznania: Zdecydowanie Somalia. Słońce , pełny libertarianizm, wszystko dozwolone, żadnych podatków.
I
- zabezpieczenie energetyczne kraju
- stabilność waluty, gospodarki
- możliwość zorganizowania sobie
zainwestowac?? za 60k euro co ty chcesz inwestowac?
nie kupiles mieszkania tu, nie kupisz tam
---
Zaakceptował: LeVentLeCri
Po prostu jeśli się wyprowadzi do innego kraju to może nie być konieczności kupienia na własność mieszkania. Kwestia gdzie ostatecznie osiądzie.
Jeśli cię to nie rusza, to jest to świetne miejsce do spokojnego życia.
Jeśli za trudno, to wspomniana Francja brzmi fajnie, Niemcy są też spoko (bo dodatkowo są blisko i do Polaków są Niemcy przyzwyczajeni), ludzie chwalą też benelux i danie (aczkolwiek w każdym kraju są