Aktywne Wpisy
pozpozi +2
Szybkie pytanie do osób siedzących w #marketing
Przyjeżdża do mnie firma robiąca szkolenie "gratis". W jednym z wymogów by szkolenie było gratis jest "grupowe zdjęcie na tle ścianki z logiem firmy i jej sponsorów". Teraz tak, mieli mi tą ściankę dostarczyć "w najbliższym czasie", sęk w tym, że szkolenie jest jutro, a maila z prośbą o dane do wysyłki dostałem miesiąc temu xD Stosujecie takie klauzule w swoich firmach? Jeżeli
Przyjeżdża do mnie firma robiąca szkolenie "gratis". W jednym z wymogów by szkolenie było gratis jest "grupowe zdjęcie na tle ścianki z logiem firmy i jej sponsorów". Teraz tak, mieli mi tą ściankę dostarczyć "w najbliższym czasie", sęk w tym, że szkolenie jest jutro, a maila z prośbą o dane do wysyłki dostałem miesiąc temu xD Stosujecie takie klauzule w swoich firmach? Jeżeli
Jak poradzić sobie będąc introwertykiem w pracy? Jestem wycofany, rzadko się odzywam. Z tego powodu bardzo mnie obgadują i szepczą za plecami. Bardzo to wszystko dołujące :(
#depresja #psychologia #introwertycy
#depresja #psychologia #introwertycy
Estonia 37.5%
Łotwa 32.1%
Polska 15.8%
Niemcy 3.0%
Francja 0.5%
USA rowniez nie tak wiele, jakby sie moglo wydawac.
#wojna #rosja #rosjawstajezkolan #polska #nato #usa #niemcy #francja #wojsko #wojskopolskie #militaria
@shege: nie no bez przesady. ważne są kwoty a nie procenty budżetu. Nie wiem co to ma obrazować. Stany Zjednoczone czy Francja mają inne zadania i inne rodzaje wojsk niż taki Luxemburg (zupełnie porządkowe).
@shege: popatrz na ich budżet. Jak policzysz, to okaże się, że ci, co na twoim wykresie mają najwięcej % to jest nic w porównaniu do USA.
@shege: Kwotowo to będzie przepaść.
Procentowe pokazują zaangażowanie własnych środków obronnych, ale dają duże złudzenie kto "bardziej pomaga". Kwotowe/bezwzględne faworyzują bogate kraje, które nawet dając ułamek i to na czym im zbywa, pomagają efektywnie bardziej niż małe z dużym procentem.
Najlepiej jakby zawsze łączyć te dwie wartości, bo w ten sposób procentówka pewnie będzie używana do propagandy, jak było z paliwami z rosji (tam liczbowo Niemcy importują więcej, ale
Fajnie, że ktoś dał prawie połowę swojego budżetu na uzbrojenie, ale jak mają na to 1 miliard euro, to pozdrawiam
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora