Aktywne Wpisy
Mistymay 0
Takie pytanie, prosze mizogonow o pominiecie-
jestem teraz na wolontariacie za granicą, bardzo
słabo płatny, ale rozwijający. I przyjedza do mnie w odwiedziny mój chłopak na tydzień. No i zaprosiłam go do siebie w związku ze śpi u mnie zaproponowałam żeby wynajęł nam na 2 noce hotel w mieście obok które jest dużo lepsze pod względem atrakcji. Według mnie jest to fair bo za nocleg u mnie za te pozostałe dni nie
jestem teraz na wolontariacie za granicą, bardzo
słabo płatny, ale rozwijający. I przyjedza do mnie w odwiedziny mój chłopak na tydzień. No i zaprosiłam go do siebie w związku ze śpi u mnie zaproponowałam żeby wynajęł nam na 2 noce hotel w mieście obok które jest dużo lepsze pod względem atrakcji. Według mnie jest to fair bo za nocleg u mnie za te pozostałe dni nie
Dzisiaj spotkałem w galerii handlowej moją ex dziewczyne, która była we mnie bardzo zakochana i miała nadzieje, że nasza relacja przetrwa na zawsze. Zaczęliśmy się spotykać gdy ja miałem 22 lata, a ona 34 i byliśmy parą przez 2 lata. Właściwie niczego mi nie brakowało, miałem u boku piękną, dojrzałą i stabilną emocjonalnie dziewczyne z którą uwielbiałem spędzać czas, rozmawiać, kochać się i po prostu byłem z nią bardzo szczęśliwy. Niestety byłem

źródło: comment_1657110585WwEN08UZchJNkKS1ICDr3K.jpg
PobierzBo aktualnie wszystkie banki mają taki nadmiar kapitału, że nie opłaca im się zachęcać klientów do wpłacania do nich większych kwot.
źródło: comment_1657111191owEsnA7AKpQrX4itk7Hrii.jpg
Pobierz1. Sprzedaj mieszkanie warte 600k za 550k
2. 450k idzie na spłate kredytu
3. Wsadź 100k na lokatę 7% na 3 miesiące
4. Zarób 1500zł w
to mój mem xD
https://www.wykop.pl/wpis/48725563/nieruchomosci-mieszkanie-mieszkania-heheszki/
potem dodałem jeszcze wersję z czerwonymi ramkami xD
https://www.wykop.pl/wpis/59352671/mieszkanie-patodeweloperka-deweloperka-fliperzy-mi/
to chyba przekresla dalsze punkty? Ile jest raty od 450k? mysle ze wiecej niz tego najmu w ogole dostanie... czyli biznes na konkretnym minusie (juz nie liczac podatku, kosztow odswiezenia, przestojow w najmie itp)
no i punkt 1. - sprzedac ze strata?... kto to widzial... no i w ogole ciekawa kosntrukcja - skoro bylo warte 600 to czemu za 550? to moze jednak bylo warte 550?
@del855: Ty już po 3-4 miesiącach inwestycji w nieruchomości oświadczasz, że biznes jest nierentowny? To w sumie 90% biznesów po zakupie maszyn/wynajęciu biura, zanim zaczną się przychody trzeba zamykać bo jest nierentowny XDDDD
ale komu Ty chcesz zamydlic oczy? Inwestujesz tu i teraz i chcesz zwrotu tu i teraz. Jesli jedno aktywo zarabia dzis i daje zwrot 8% a inne daje -1% ALE ma potencjal do wzrostu (juz nawet nie wchodze w dyskusja
@kaloszer: a doczytałeś o czym napisałem? Pokaż mi, gdzie toyota da Ci tyle na kwotę wspomnianych przez opa 600k. Banki jak oferują aktualnie lokaty z "wysokim" oprocentowaniem, to zazwyczaj wiąże się to z limitem kwoty jaka może być na lokacie.
> - kwota jednej lokaty od 2 000 zł do 40 000
Skad takie oburzenie ze mieszkanie za 600k wynajmowane jest za 2k?
Ze duzo, czy malo?