Wpis z mikrobloga

W sobote w tym wpisie pytałem czy ktoś może widział kiedyś taką wysypkę, dużo osób pisało, że to pluskwy - ta teoria jest już wykluczona.
Na początku miałem wysypkę (mniej hardkorową) na przedramionach i dłoniach, więc było też podejrzenie bostonki, ale też to jest już wykluczone.
Lekarze nie potrafia powiedziec co to. Widział ktoś kiedyś coś takiego? Własciwie symetycznie wysypało mi na stopach i kostkach po obu stronach ciała.

#wysypka #dermatologia #zdrowie #pomocy
twoj_starrry - W sobote w tym wpisie pytałem czy ktoś może widział kiedyś taką wysypk...

źródło: comment_1655741751tATIsA86KEziySoOonTSUZ.jpg

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
@AlekGames:

I tak jak mówię, pobryluj z tą wiedzą stąd u lekarzy, może się okazać, że Wykop więcej od nich wie

szczerze to bym sie nie zdziwił xd, jak mi sie na uchu kalafior zrobił to laryngolog nie chciał mi ucha naprawic i kazal isc do chirurga na sor na rozcinanie i zszywanie. Poradnik z yt, igla i strzykawka i po problemie. Też internety wiedziały lepiej.
  • Odpowiedz
@twoj_starrry: powinni Ci też biopsję tej zmiany zrobić, nieprzyjemne i zostawi mały ubytek na skórze, ale dzięki temu zobaczą co właśnie zrobiło te wybroczyny

z jakiego miasta jesteś? masz możliwość podjechania do Warszawy?
  • Odpowiedz
@twoj_starrry: tak, dermatolog

tylko musisz go nakierować na chorobę, on pewnie wykona kilka telefonów do mądrzejszych od siebie i Cię kompleksowo poprowadzą w ramach NFZ. Zlecą szerokie badania; pewnie też zlecą sprowadzenie Disulone (inna nazwa to Dapson) spoza kraju (będzie trzeba uzyskać zezwolenie z ministerstwa zdrowia); do tego okresowe badania na poziom methemoglobiny (z powodu brania Disulone)

może się też skończyć opieką u nefrologa jeśli coś z badań wyjdzie niepokojącego lub
  • Odpowiedz