Wpis z mikrobloga

@wuwuzela1: synek, w życiu najważniejsze są priorytety, mówię Ci.
Co jest ważniejsze?
Na telefonie siedzi 20h/7 a takie mieszkanko? z 10h dziennie przy dobrych lotach, weekendy pewnie u rodziców czy chłopaka.
  • Odpowiedz
@wuwuzela1: nowy Iphone dostaniesz za takie 3k. A kupujesz raz na 2-3-4 lata. Za mieszkanie musiałbyś tyle płacić... miesięcznie. Chyba zgodzisz się, że łatwiej zorganizować dodatkowe 3k ran na jakiś czas niż bezwzględnie co miesiąc. Nie to żebym ową juleczkę bronił czy coś.
  • Odpowiedz
@wuwuzela1: znam sam taką dziewczynę. Typiara ponad 3 lata p--------a praktycznie dzień w dzień w jednych butach, ubrania też nie za fajne, narzeka że kasy nie ma i musi pracować (studentka) a iphonik najnowszy musi być, bo ona nie plebs!
  • Odpowiedz
@wuwuzela1: Na pewno kupila co najmniej 13 pro? Bo wiesz ze sa tez tańsze.

Wiadomo, nie kupując iPhone za 5k mogła by sobie pozwolić na 25cm2 mieszkania :) co roku taki iPhone, więc po 4 latach już będzie miała metr kwadratowy, a po 240 latach mieszkanko 60 metrów. O ile ceny nieruchomości się zatrzymają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@greenbong @technojezus @wuwuzela1

Jako że jestem świeżo po rozstaniu mam trochę przemyśleń ;)
Myśle, że jedną z ważniejszych rzeczy u partnerki jest zgodność co do podejścia do pieniędzy. Niewyobrażam sobie żebym miał tworzyć rodzinę z kimś kto bez najnowszego sprzętu (telefonu, auta itp) nie jest w stanie funkcjonować. Poza tym to życie na pokaz - wycieczki, knajpy etc powoduje u mnie obrzydzenie i jest niedojrzałe
  • Odpowiedz
@lizakkk: co do wycieczek się nie zgodzę, sam podróżuje i na to kasy nie żałuję, bo wolę być nie mieć, ale poza tym to się zgadzam. Jeśli ktoś nie umie zarządzać pieniędzmi to tak będzie przez całe życie, rzadko ludzie zmieniają do tego podejście z wiekiem, chociaż niektórzy tak
  • Odpowiedz
@lizakkk: też to przerabialem, głównie z wycieczkami. Ona nie pojedzie gdzieś na dzienny wypad pozwiedzać, bo nie, a jej koleżanka to sobie poleciala na weekend nad morze/jezioro czy zza granicę.

Dobrze, ze to p---------o w końcu i już z nią nie jestem
  • Odpowiedz
@lizakkk: ja rozumiem raz na jakiś czas jakiś wypad na weekend zza granicę, ale tak to na rower nie pojedzie bo się nie chce, na basen też, tu nie pojedzie bo nudno, w domu też nudno i tyle.
  • Odpowiedz
@wuwuzela1: zacznijmy od tego. Po kiego ch ty ją obserwujesz?

@albert011111: jak tam sojowe kakałko?

Chyba zgodzisz się, że łatwiej zorganizować dodatkowe 3k ran na jakiś czas niż bezwzględnie co miesiąc. Nie to żebym ową juleczkę
  • Odpowiedz
@wuwuzela1: Julka z pensja 3k brutto w co ma inwestować? Nie myl konsumpcji na poziomie państwa z konsumpcją jednostki. Cały świat opiera się na konsumpcji jednostek, nowy samochód, większy dom, nowy telefon czy ubrania
  • Odpowiedz
@wuwuzela1: za to kolega wykopek najmądrzejszy i wie wszystko najlepiej ʕʔ Jeśli kupienie głupiego Iphone raz na jakiś czas jest przejawem rozrzutności to oznacza tylko tyle, że jesteśmy narodem biedaków i tyle.
  • Odpowiedz
Julka z pensja 3k brutto w co ma inwestować? Nie myl konsumpcji na poziomie państwa z konsumpcją jednostk

@Atx0937: xd ladnie edytowales 5 na 3
ma inwestowac w siebie,

Jeśli kupienie głupiego Iphone raz na jakiś czas jest
  • Odpowiedz