Wpis z mikrobloga

jak częste są psychiczne skutki uboczne na #finasteryd ?
bo (przejściowe!) zaburzenia seksualne jeszcze bym może zniósł

ale pogłębienie depresji/lęków albo zwłaszcza brainfog to dealbreaker dla mn już by był ;///

a jak wszyscy dobrze wiemy fin kosi też neurosteroidy tak zwane \;
da się z tego typu ubokiem w jakikolwiek sposób walczyć ewentualnie???
jakaś suplementacja albo kłucie np progesteronu czy czegoś cokolwiek?

#medycyna #lysienie #zakola #psychiatria #zdrowie #lekarz #endokrynologia #dopingmozgu
Chodtok - jak częste są psychiczne skutki uboczne na #finasteryd ?
bo (przejściowe!)...

źródło: comment_1654009297knExJkpwcaom8ljgz3gMFE.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Brałem przez 1 rok 8 miesięcy i żadnych psychicznych efektów ubocznych nie zauważyłem. Z fizycznych to jedyne stale się utrzymujące były osłabiona jakość wzwodu i wodnisty ejakulat. Teraz jestem przy 10 tygodniu bez leczenia i na krótko po rzuceniu się poprawiło, a potem dalej spadło praktycznie do tego samego co na finie. Da się używać, ale musisz ostro się stymulować i używania go w "prawdziwej sytuacji" sobie nie wyobrażam. Jest dużo ludzi,
  • Odpowiedz
@Chodtok: wszystko zależy od stanu wyjściowego, zresztą tak samo jest z łysieniem - jak ktoś ma genetycznie mocne, zdrowe włosy, to nawet jak ma łysienie androgenowe minie bardzo dużo czasu zanim w zupełności wyłysieje

więc; jeżeli ktoś ma ogólnie tendencję (u siebie bądź genetycznie zdeterminowaną) do różnej postaci odchyleń psychicznych, to przy stosowaniu takiego specyfiku takie efekty uboczne mogą być silniej manifestowane
  • Odpowiedz
Ehhh na redicie chyba i o małych dawkach fina ktoś pisał że brainfog totalny i nie umiał prostych liczb dodać w pamięci ;//

duta osłabia koncentracje

I tak po prostu z tym żyjesz spokojnie?

@Moksza_Sroksza:
  • Odpowiedz
@Chodtok: Ja biorę Fina 5 razy dziennie teraz mniej niż 1,25 mg i duta 0.5 mg raz tygodniu. Po co, bo są badania ze doładowanie dutasterydem finasterydu bardzo zagęszcza włosy. Jak nie da efektu to przestaje go brać
  • Odpowiedz