Aktywne Wpisy

cult_of_luna +149
#wykop40plus
Jak kurła 40?
Czterdzieści to miał Wokulski stary dziad, albo Ryszard Ochódzki, albo Homer Simpson! (ಠ‸ಠ)
Jak kurła 40?
Czterdzieści to miał Wokulski stary dziad, albo Ryszard Ochódzki, albo Homer Simpson! (ಠ‸ಠ)
źródło: Bez nazwy
Pobierz
Dzisiaj wracam sobie od koleżanki na Bemowie do samochodu szybkim krokiem, bo zimno, a kurtka jeszcze nie zimowa i widzę trójkę młodych ludzi na ok. koło 20 lat jak we dwóch pchają samochód, a jedyna kobieta w tym towarzystwie próbuje go odpalić - bezskutecznie. Ogarnąłem szybko swoje auto, podjechałem, zaproponowałem, że mam kable i mogę im pomóc jeśli to akumulator padł. Bardzo się ucieszyli, powiedzieli, że już od 40 minut walczą z

#bitcoin #lightningnetwork #kryptowaluty
To nie problem zrobić sobie kanały płatności i skalować je właściwie w nieskończoność.
Tylko jaki tak właściwie jest problem?
@kamil-wasniewski: i co z tego?
Czyli sieć projektu, który zanim postanowił być "kryptowalutą", był brandem Open Coin i aspirował do stworzenia PayPala v2. Możemy w ogóle uznać XRP za krypto?
Komentarz usunięty przez autora
Uważam, że to tania zagrywka ze strony ludzi odpowiedzialnych za rozwój firmy. United States Securities and Exchange zatwierdza decentralizację sieci, ale nie jest tajemnicą,
https://www.courtlistener.com/docket/19857399/securities-and-exchange-commission-v-ripple-labs-inc/
Ja tego czytał i recenzował nie będę, bo musiałbym pewnie na to poświęcić parę ładnych dni (wróć, tygodni...) intensywnej pracy, więc wiadomo, że za darmo się nie podejmę xD
A z zajawki też nie, bo mnie XRP aż tak nie interesuje.
@kamil-wasniewski: no to lipa, nie odpalę tego na telefonie
W tej chwili tokeny znajdują się w escrow i co miesiąc uwalniana jest kwota do ich dyspozycji. Niewykorzystane XRP są z powrotem zablokowane.
Wiele osób ma również obiekcje dotyczące centralizacji i mogę je zrozumieć, ale konsensus XRP i
@kamil-wasniewski: nie, ale chcę mieć opcję aby odpalić tam fullnode.
Jeżeli nie odróżniasz wymogów technicznych małych/dużych do bycia minerem PoW, a do weryfikowania (sprawdzania) poprawności bloku, to chyba nic nie rozumiesz ( ͡° ʖ̯ ͡°). Chyba że coś innego miałeś na myśli (faktycznie minerzy akurat też powinni mieć fullnode, ale ogólnie chodzi o używanie fullnode, nie o kopanie)
Te sieci funkcjonują zupełnie inaczej, więc wiele z rzeczy, które są konieczne na Bitcoinie ze względubezpieczeństwa, w Xrpl pozbawione są jakiegokolwiek sensu.
@kamil-wasniewski: nie interesują mnie shitcoiny