Aktywne Wpisy

Moseva +17
źródło: gifmaker_me_2
Pobierz
4ntymateria +4
źródło: temp_file2519271737563378107
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: gifmaker_me_2
Pobierz
źródło: temp_file2519271737563378107
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Dlatego należy bronić się samemu i mieć sprzęt co najmniej tak dobry jak napastnik (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Znaczy potwierdzasz, że na policję nie ma co liczyć w kwestii zapewniania bezpieczeństwa i dlatego należy zrezygnować z możliwości zapewnienia jej sobie samemu? Gdzie tu sens, gdzie logika?
Dziwna sprawa.
Każde dziecko do plecaka powinno dostawiać dwa granaty i M4 pod pachę... wiadomo, że jak jakiś zajob wpadnie na strzelanianę, to go obrzucają granatami i po sprawie.
Jeżeli te "prawactwo" to przeciwnicy ograniczenia dostępu do broni -- to dostaje pewnie w reakcji na nagłe wzmożenie "lewactwa" -- czyli zwolenników ograniczania dostępu do broni, które chce odebrać pewne wolności temu "prawactwu". ¯\_(ツ)_/¯
Tak jak u nas Czarne Marsze były reakcją na zapowiedzi odebrania pewnych wolności związanych z przerywaniem
@Polinik: Oczywiście. Bo to nie jest "możliwość skutecznej obrony", tylko "złudna możliwość obrony".
Ci ludzie mieli możliwość obrony - przecież mieszkają w teksasie, ale nikt
@FlasH: Ja widziałem inne relacje -- rodzicie chcieli wejść, ale Policja im zabraniała. ¯\_(ツ)_/¯
Tak. Dać możliwość ludziom, żeby sami
@Polinik: u nas nie ma powszechnego dostępu do broni i problemu strzelani nie ma...
@romek898: no i spoko. Niech tak zostanie.
Bzdura. Często powtarzany mit. W UK jest jedynie problem z bronią krótką - strzelby i karabinki można dostać względnie łatwo będąc cywilem, nie musisz polować czy robić innych fikołków.
@Polinik: w Teksasie można kupić wyrzutnię rakiet w Walmarcie?
@Polinik: co jest absurdalne? Nie mogę chcieć posiadać granatnika? Nie mogę chcieć chodzić po ulicy z bazooką?