Wpis z mikrobloga

Tu jest dobry moment jak Amber jest pytana o zleakowanie filmiku do TMZ.
5:22 minuta na filmiku

- Amber: gdybym miała zleakować informacje, zrobiłabym to dużo lepiej i efektywniej. Mogłabym zrobić z nimi znacznie wiecej...
- Prawnik: ale mówiłaś, że nie wiesz jak się leakuje
- Amber: no bo nie wiem

xD

#johnnydepp #amberheard #procesdeppa
Ardeo - Tu jest dobry moment jak Amber jest pytana o zleakowanie filmiku do TMZ.
5:2...
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lordon: w sensie, może coś takiego ma swoją dedykowaną nazwę, ale generalnie jak mówisz, że lepiej byś zagrał w kosza od zawodowca, wiedząc że to nie prawda, to kłamiesz. Nawet w formie prześmiewczej, żartobliwej, to logicznie jest to kłamstwem.
W przypadku Amber dochodzi jeszcze to, że jest w sądzie, gdzie każde słowo powinno być przemyślane, gdyż brane jest na serio i może zaważyć na wyroku. To jest zbyt duża stawka,
  • Odpowiedz
Twój odbiór wynika tylko i wyłącznie z uprzedzeń. Oboje zachowują się dokładnie tak samo, a oceniasz ich inaczej w zależności od własnej sympatii. Zastanów się nad tym

@Phyrexia: Pudło. I z tego co obserwuję z Twoich wpisów, jest zupełnie odwrotnie. Ja przywołuję konkretne sytuacje i potrafię je logicznie wytłumaczyć. Poza tym na yt jest sporo dostępnych analiz specjalistów body language, nietrudno znaleźć. Ty wszystkie reakcje Amber odbierasz jako "nerwowy
  • Odpowiedz
@KeyserSoze87: Sam pokazujesz jak wygląda sytuacja i odbiór narzucony przez narrację mas.

Depp uśmiecha się: Spoko facet, widać że jest opanowany i spływają po nim próby zagięcia. Odpowiada w butny sposób? Pokazuje jak bardzo nie daje się adwokatowi Amber.

Amber uśmiecha się: Jak śmie się uśmiechać? Widać że brakuje jej opanowania i reaguje nerwowo. Odpowiada w butny sposób, a powinna być pokorna i pozwalać się obrażać. Pokazuje jak bardzo daje
  • Odpowiedz
@Phyrexia: Wypisujesz coraz większe bzdury wyssane z palca.

Depp uśmiecha się: Spoko facet, widać że jest opanowany.

Dopiero co sam pisałem o jego nerwowym uśmiechaniu się. Czy mam się cytować po raz drugi? (czyli de facto pisząc to samo już trzeci
  • Odpowiedz
@Phyrexia: Ale nie wpływa, napisałem Ci już co wpływa na mój osąd: oglądam proces + śledzę LawTube (więc ewentualnie to). Jeśli LawTube określasz mianem "mas", to OK, ale jest to nisza, na dodatek w kontrze do mass(mediów). Nisza prowadzona przez specjalistów w tej dziedzinie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Phyrexia: Dlatego piszę o użyciu potocznym, ale załóżmy nawet, że błędnym. Możesz robić fikołki przez resztę dnia, ale fakt jest taki, że użycie czy nie użycie tego sformulowania nie zmienia absolutnie niczego w sensie mojej wypowiedzi. Spójrzmy prawdzie w oczy - striggerowało Cie to, że nie potrafisz sensownie odnieść się do argumentów, więc w desperacji skupiasz się na nic nie znaczącym detalu z wypowiedzi. Sprawa jest prosta, można przez nią
  • Odpowiedz
@KeyserSoze87: Zwróć uwagę ilu z tych komentatorów polaryzuje przeciwko Amber Heard? Odpowiedz mi, czy w takim samym stopniu robią to wobec manier Deppa bądź kąśliwych uwag nt. przepytującego go adwokata? Gdyby to zrobili, czy ich widownia nie odwróciłaby się od nich bądź skrytykowała ich niejaką obiektywność nie wpisującą się w oczekiwania?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Phyrexia: Wiesz o tym, że tak desperackie i ostentacyjne uczepienie się tej błahostki obnaża słabość twoja, a nie moją? XD Pokazujesz tylko jak bardzo boli cie brak możliwości rzeczowego odniesienia się do argumentacji. Trochę śmieszne, trochę smutne.
  • Odpowiedz
rzeczowego odniesienia się do argumentacji

@greven: Twoja cała argumentacja polega na wydumanym przez siebie domniemanym powodzie, dla którego Amber niby mogłaby zrobić coś co nie zostało jej udowodnione ani na co nie ma nawet przesłanek by była w to zaangażowana.

Innymi słowy: objection, hearsay. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
zrobić to samo z LawTube, o którym wyraźnie nie masz pojęcia

@KeyserSoze87: Ani razu nie powołałam się na LawTube ani nawet do niego nie odniosłam. Ty sam przywołałeś ten kanał. Nie znam go. Nie wypowiedziałam się o nim w żadnym swoim komentarzu.
  • Odpowiedz
@Phyrexia:

No ale jaki był kontekst:

Ale nie wpływa, napisałem Ci już co wpływa na mój osąd: oglądam proces + śledzę LawTube (więc ewentualnie to). Jeśli LawTube określasz mianem "mas", to OK, ale jest to nisza, na dodatek w kontrze do mass(mediów). Nisza prowadzona przez specjalistów w tej dziedzinie.

Przecież wyraźnie tam jest, że tą niszą jest LawTube. I tak jak wyżej pisałem - LawTube to nie jeden kanał,
  • Odpowiedz