Aktywne Wpisy
Kopyto96 +109
Na głównej co raz więcej wpisów, jakie to świetne jest życie bez dzieci, wolność, robię co chcę i jaki to jestem nowoczesny xDD
Dzieci to zawsze wyzwanie, ale kompletnie nie rozumiem przedstawiania tej perspektywy, jakoby dzieci to były tylko krzyki, płacz, babranie się w pieluchach i brak czasu wolnego. Nawet jeśli tak jest, to jest to krótki okres czasu, gdzie kaszojad daje się najmocniej we znaki, ale potem ludzie czerpią naprawdę sporo
Dzieci to zawsze wyzwanie, ale kompletnie nie rozumiem przedstawiania tej perspektywy, jakoby dzieci to były tylko krzyki, płacz, babranie się w pieluchach i brak czasu wolnego. Nawet jeśli tak jest, to jest to krótki okres czasu, gdzie kaszojad daje się najmocniej we znaki, ale potem ludzie czerpią naprawdę sporo
MRoczny96 +768
Ano to, przygotowałem krótkie podsumowanie:
1. Wojna skupi się na wschodniej Ukrainie, uderzenia od północy i południa to tylko operacja zaczepna
2. Nie będzie oblężenia Kijowa, co najwyżej okrążenie ale też nie do końca
3. Armia ukraińska jest dobrze wyszkolona i przygotowana do prowadzenia mocnej obrony
4. Ukraińcy w początkowej fazie będą siać zniszczenie ręcznymi wyrzutniami przeciwpancernymi
5. Jądrowe groźby Putina można wpuszczać jednym uchem i wypuszczać drugim, kraje NATO mogą spokojnie wysyłać ofensywną broń i się nie przejmować
Powtarzam. To było powiedziane 24 lutego o godzinie 14:00, 9 godzin po rozpoczęciu inwazji!
Bodajże dobę później Skrzypczak powiedział, że wynik wojny jest już w zasadzie znany i Rosja dostanie sromotny #!$%@?, a spod Kijowa to będą dosłownie uciekać. Śmiechom na wykopie nie było końca.
#skrzypczak #wolski #zychowicz #bartosiak #wojna #rosja #ukraina #wojsko #oswiadczenie
Tak więc pół na pół z Gen. Skrzypczakiem. Przewidzieć konflikt w 100% się po prostu nie da.
Już namierzyłem. Rozmowa była na tym kanale, możliwe, że to ten filmik bo rozmawali przy takim samym stole, ale nie będę oglądał całego, żeby wyłapać fragment czy to ta konkretna rozmowa. Ktoś chce to sobie doszuka.
https://www.youtube.com/watch?v=Vc5FGJeobvI
@Krul_Marcineusz_Pierfszy: Odszukałem fragment o Mariupolu. Zostało powiedziane, że JEŚLI Azowcy odepchną rosjan od Azowstalu (a nagranie pochodzi prawdopodobnie z połowy marca gdy walki o zakłady dopiero się zaczynały) to MOGĄ zostać wysłane jednostki mające na
@Disegno: Pytanie tylko czy to co się dzieje można nazwać "sromotnym #!$%@?". Jak na razie to Ukraińcy stracili kawał terenu i to ich miasta są bombardowane. Pomimo braku oficjalnych danych można spokojnie zakładać, że ponieśli również poważne straty, których uzupełnienie
Czy ruscy dostali sromotnym #!$%@?? I tak i nie. Co prawda nie ganiają za pastuchami po górach Afganistanu, jednak nie można powiedzieć, że walczą z równorzędnym przeciwnikiem. Przynajmniej jeżeli chodzi o zasoby sprzętowe, o lotnictwie nie wspominając. Dodatkowo z każdym dniem konfliktu każde ewentualne zwycięstwo
Tak, ta wojna to sromotny #!$%@? dla drugiej (xD) armii świata.
A to nieprawda, dużo broni z NATO (USA, UK, również Polska) było dostarczane już na długo przed rozpoczęciem
@Transseksualny-Czciciel-Szatana: Pytanie co rozumiemy przez równorzędnego przeciwnika. Te