Wpis z mikrobloga

to moje rejony, znam ten odcinek i często tam kierowcy cisną ile wlezie

https://www.google.pl/maps/@50.8746705,16.0004762,3a,75y,179.38h,88.04t/data=!3m6!1e1!3m4!1sBXHiFZp4T-xEU85kqZgnYg!2e0!7i13312!8i6656?hl=pl

@acidd: oczywiście, że okolice jeleniej. Najbardziej popierzeni kierownicy z jakimi miałem nieprzyjemność spotkać się na drodze. Tyle wyprzedzeń na podwójnej ciągłej i pasach co tam miałem to w całym kraju nie spotkałem. Już pomijam, że na tych drogach szerokości 1.5 auta każdy musi wymusić pierwszeństwo i prawie całować się lustrami.
  • Odpowiedz
@RumunElfik2137: nie wpływa to na odczyt licznika. Nie można jednak określić dokładnej prędkości, ponieważ nie wiadomo ile czasu minęło od uderzenia do odcięcia zasilania. Jednak masz pewność, że nie było to mniej niz to co wskazuje licznik

https://repozytorium.biblos.pk.edu.pl/redo/resources/34109/file/suwFiles/KuranowskiA_MiarodajnoscOkreslenia.pdf

@bomba4: Super nastoletnie badanie z prędkościomierzami z VW Polo IV produkowanego od 2001 roku XD
Nie było jakiegoś z 1980?
  • Odpowiedz
@acidd Jak budowali obwodnicę Bolkowa to jechałem objazdem chyba tą trasą, albo bardzo podobną trasą, i perspektywa z-----------a 210 na takich drogach jest dla mnie przerażająca ( _) Nie znając szlaku bałem się tam jechać szybciej niż 90
  • Odpowiedz
@Jin: Tak, ale tylko odcinek praca - dom, który znam centymetr po centymetrze, jak jest dobra pogoda i warunki, rano w weekend mijam 2-3 auta, jest szeroko, nowa nawierzchnia i dużo pola, żeby w razie czego nikomu nic nie zrobić.
  • Odpowiedz
@bomba4: nie zawsze jest sterowany krokowcem, u mnie jest zestaw cewek trochę jak np w miernikach elektrycznych więc takie zatrzymanie się wskazówki to tylko dziennikarskie brednie
  • Odpowiedz
perspektywa z-----------a 210 na takich drogach jest dla mnie przerażająca ( _) Nie znając szlaku bałem się tam jechać szybciej niż 90

@Trzesidzida: Ja zauważyłem już taki absurd, że ludzie na tych gównianych gminnych drogach z----------ą koło stówy, a potem tyle samo jadą na komfortowo bezpiecznej autostradzie, bo szkoda na paliwo. I tak jak jadąc gdzieś po wioskach koło 80 byłem dzisiaj cały czas wyprzedzany, a wjeżdżając
  • Odpowiedz