Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +59
Niesamowite jest to jak ostry, wyraźny, bez strefy przejściowej jest ten podział gdzie się mówi „wychodzę na dwór”, a gdzie się mówi „wychodzę na pole”. Niemal równo z granicami województw małopolskiego i podkarpackiego, co jest przecież nietypowe jak na Polskę. Niby rysuje się granica Galicji, ale nie do końca, bo są wyjątki (Kazimierza Wielka, Miechów, Proszowice). Jedziesz na zakupy z Sandomierza do Tarnobrzega i już jesteś w zupełnie innej strefie językowej xD
źródło: 035645EB-B0C2-4590-9E2E-1FA2D7CE8200
Pobierz
czy zdarza wam się skrobać przednią szybę od środka przy minusowych temperaturach? Obecnie w tych okolicach zera widzę sporo wilgoci/niemalze wody, a im dalej w zimę, tym będzie gorzej. Nie wiem, jak temu przeciwdziałać, skad tyle tej wilgoci. Jakieś woreczki z ryżem czy te takie pochłaniacze allegrowe nic nie dają ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#kiciochpyta #samochody
#kiciochpyta #samochody

Śmieją się ze mnie, ze nie pójdę do sklepu zmierzyć buta z zamiarem tylko zmierzenia, aby kupić go taniej gdzieś indziej w internecie, bo uważam to za nieuczciwą praktykę gdyż, moim zdaniem oszukuje sprzedawcę marnując jego czas oraz pieniądze. On włożył w sklep czas, pieniądze, nerwy, uważam, ze wykorzystuje sprzedawcę bo nie mam zamiaru kupić tych butów.
To ze mną coś nie tak?
@JezusekCytrusek: Tak bo przepłacasz na własne życzenie, pracownicy i tak mają stałą stawkę, a jakby im się nie opłacało takowego sklepu prowadzić to by nie dopłacali do interesu. Ale osoby które kupią na miejscu też są potrzebne do prosperowania sklepu.
Dobrej nocy
Uważam ze świadome udanie się do sklepu w celu tylko i wyłącznie zmierzenia buta by go nabyć u konkurencji - taniej, to takie małe oszustwo właściciela sklepu. On płaci za to ze ten lokal tam stoi, kupuje ten produkt,