Wpis z mikrobloga

#gielda w------l na giełdach, w------l na krypto, w------l na metalach szlachetnych, w------l na cenach w sklepach - to chyba brakuje już tylko w-------u na #nieruchomosci? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@haha123: Zapomniałeś o jednym, w 2020-2021 słuchałem sporo radia i statystyki czytałem, często przewijało się, że ludzie przychodzą kupować mieszkania za gotówkę, podejrzewam że ci co mieli kupić ze strachu przed kryzysem już to zrobili, gdyby było inaczej - nie byłoby dzień w dzień ATH ofert sprzedaży. Wagonik rollercoastera już odjechał, ten kto nie zdążył wysiąść ma przed sobą koniec szczytu, teraz będzie tylko zjazd i pełna zabawy oraz adrenaliny
  • Odpowiedz
@haha123: 20, 30% r/r to dosyć odważne założenia, ale też jestem zdania że kasa z lokat, obligacji czy innych inwestycji na 3 lub 5% XD przy obecnej inflacji poleci w betonowe złoto w miastach wojewódzkich.
  • Odpowiedz
@mistejk: ej co do inwestorów, to wiecie, że również dlatego powinni oni pompować giełdę polską skoro jest tak tania? Ale tego nie robią bo obok jest wojna i taki amerol pewnie bałby się przyjechać tu na wakacje a co dopiero inwestować.

Spadamy jak Turcja
  • Odpowiedz
@mistejk: ahaha, udało mi się wyjść ze wszystkim z giełdy i funduszy w grudniu sporo na plusie, bo potrzeba mi było jeszcze trochę do kupna i wykończenia mieszkania za gotówkę. XD
  • Odpowiedz