Wpis z mikrobloga

@Anesa: dyplom jakiejkolwiek uczelni to świadectwo zdolności do wykonywania najbardziej absurdalnych poleceń bez zadawania zbędnych pytań. pytania nie uważane za zbędne to "na kiedy mam oddać?", ewentualnie "ile slajdów powinna zawierać prezentacja?"
  • Odpowiedz
@Anesa: Najbardziej wartościowy pracownik dla korpo to przede wszystkim ten który potrafi bardzo szybko uczyć się nowych rzeczy i przystosowywać. Studia w jakiś sposób to sprawdzają.
  • Odpowiedz
dyplom jakiejkolwiek uczelni to świadectwo zdolności do wykonywania najbardziej absurdalnych poleceń bez zadawania zbędnych pytań.

@magda_em: pochwal się jakie studia skończyłaś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Quimeen: i przede wszystkim - nie powinien zadawać pytań, nie mieć inicjatywy, a po szybko nauczonej wiedzy potrzebnej do robienia w swoim stanowisku przestać się rozwijać
  • Odpowiedz
@Czarnyczlowiek: Studia mają dać wiedzę, którą można wykorzystać w pracy. Uczyć się w pracy chodzi o naukę praktyki, bo na studiach robisz to raz na jakiejś laborce lub projekcie w trakcie całych studiów, a w pracy, co tydzień oddajesz wynik takiej laborki lub projektu, więc o to w tym chodzi.

Chyba nie chcesz mi powiedzieć, że studia prawnicze, inżynierskie, lekarskie są niepotrzebne i weźmiesz sobie randoma z ulicy i po
  • Odpowiedz
dyplom jakiejkolwiek uczelni to świadectwo zdolności do wykonywania najbardziej absurdalnych poleceń bez zadawania zbędnych pytań. pytania nie uważane za zbędne to "na kiedy mam oddać?", ewentualnie "ile slajdów powinna zawierać prezentacja?"

@magda_em: współczuję wyboru i studniowania na słabej uczelni
  • Odpowiedz
Po co są studia pytam serio jakie studia dają cokolwiek w jakiejś pracy ostatecznie pracujesz w zawodzie po studiach ale wszystkiego sie uczysz w tej pracy

@Czarnyczlowiek: bo studia to nie kurs zawodowy, tylko studiowanie danej dziedziny wraz z przyległościami, by uzyskać szeroki pogląd na tę dziedzinę i obszary powiązane.
  • Odpowiedz
@magda_em: tak myślałem, że się nie pochwalisz, bo poważną uczelnię to co najwyżej widzisz z okna autobusu w drodze do kołchozu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz