Aktywne Wpisy
mickpl +341
poorepsilon +1
Nie zarzucam wam, że wasze problemy psychiczne, a w szczególności depresja nie mają miejsca. Chciałabym tylko zwrócić uwagę, że moim zdaniem, funkcjonują na wykopie ludzie, dla których najlepszym lekarstwem będzie próba unikania negatywnych myśli i skupiania się na czymś innym. Pisząc wpisy typu; przez większość czasu czuję się źle, nakręcacie spirale negatywnych myśli.
Życie jest piękne, ale akurat nie twoje. Nie oznacza to, jednak że trzeba kisić się w tym sosie, tym
Życie jest piękne, ale akurat nie twoje. Nie oznacza to, jednak że trzeba kisić się w tym sosie, tym
#pracait #informatyka #it #programista15k #python #programowanie #naukaprogramowania
Komentarz usunięty przez autora
@Czlowiekbeznicku: Nie jest tak. Ale publiczne uczelnie organizują lepsze targi pracy, mają współprace z różnymi firmami itd, więc łatwiej dostać się na staż.
Ogólnie jak skończysz studia i nie załapałeś się w tym czasie na sensowny staż to właściwie przegrałeś xD
Kiedyś jak pracowałem w SH, dyrekcja nie chciała juniorów z innych uczelni niż prywatne( ͡° ͜ʖ ͡°)
Junior z prywatnej mógł olewać studia i cisnąć na projekcie, taki z państwowki był problematyczny - ciagle zaliczenia, wejściówki, na wykładach musiał być itd.
Podsumowując, bez różnicy - pracodawcę obchodzi żebyś robił tematy, był dostępny i rozwijał się technicznie, uczelnia jest drugorzędną, interesują się nią kiedy wpływa negatywnie
*prawie, bo zawsze jest szansa, że trafisz na jakiegoś narcyza, który będzie chciał się dowartościować, ale wciąż to się tyczy tylko początkowej fazy kariery i zdarza
Zdecydowanie #!$%@? dyplom jest o niebo lepszy niż całkowity jego brak albo jakiś półroczny bootcamp
@Saly: +1
Ale w IT w Polsce (choć to sie zmieni) w ogóle wykształcenie nie ma znaczenia wydaje mi się (przynajmniej 5-10 lat temu) ale jeśli chcesz startować w skandynawskich krajach w firmach na cokolwiek sensowniejszego (czy nawet nie) to musisz mieć tytuł i tak. Inna sprawa że można go sobie lokalnie uzyskać "part time" i to jest coś rewelacyjnego.
Jestem po Uni w Polsce,
@Czlowiekbeznicku: zazwyczaj wymagany jest dyplom.