@Sindarin: @ZaQ_1: To nie jest CAM - macie napisane w nazwie pliku ze to 1080p WEB-DL z dzwiekiem zakodowanym w 5.1 ATMOS, czyli jakosc jak na netflix 1080p. Juz dawno jest tez wersja 4k, idealna w HDR, wiec juz tak nie przezywajcie, bo ten CAM sami wymysliliscie. A szkoda, bo ruscy nie zasluguja nawet na CAM filmu ze zgnilego zachodu.
@ZaQ_1: Spoko, rozumiem ze mogly byc jakies camy i ze koles zartuje ze to rip z neta, ale naprawde sadzisz ze w kinie puszczaliby cama? A ludzie by za to placili i nie widzieli roznicy? Rozumiem, ze haha-Rosja to bieda w portfelu i umyśle, ale chyba nie sa az tak glupi zeby cokolwiek za to placic, nawet w rublach.
jakosc jak na netflix 1080p. Juz dawno jest tez wersja 4k, idealna w HDR
@r3pr3z3nt: paradoksalnie webowe serwisy streamingowe zrobiły dużo dobrego dla filmowego piractwa, kiedyś trzeba było czekać dużo czasu na premierę DVD lub ripy od insiderów z kin/dystrybucji.
@BennyLava: Zgadza się - kiedyś to było 3-6 mcy od premiery kinowej na jakiegoś ripa, czy chociaż screenera, teraz jest w dniu premiery w serwisie streamingowym xD Ale fakt faktem, piractwo mocno się zmniejszyło, większość ludzi ogląda na smart TV, albo zwyczajnie nie ogarniają już torrentów, bo to dla nich za skomplikowane :) Piractwo w Polsce jest teraz jednym z najniższych w Europie. Więc jest WIN-WIN.
Ale fakt faktem, piractwo mocno się zmniejszyło, większość ludzi ogląda na smart TV, albo zwyczajnie nie ogarniają już torrentów, bo to dla nich za skomplikowane :) Piractwo w Polsce jest teraz jednym z najniższych w Europie. Więc jest WIN-WIN.
@r3pr3z3nt: dużej ilości osób się po prostu nie chce, wiem to po sobie. Case study: jakiś czas temu chciałem obejrzeć Full Metal Jacket, kojarzyłem że był na Netflixie. Wrzucam w wyszukiwarkę
@r3pr3z3nt: Piractwo jest mniejsze, ale pozmieniały się też sposoby ściągania i oglądania pirackich kopii, np. dawniej nie było czegoś tak łatwo dostępnego jak cda. Torrenty mocno oberwały, bo pozamykała się większośc publicznych trackerów, a do prywatnych nie każdy się dostanie i będzie chciał seedować.
To nie jest CAM - macie napisane w nazwie pliku ze to 1080p WEB-DL z dzwiekiem zakodowanym w 5.1 ATMOS, czyli jakosc jak na netflix 1080p. Juz dawno jest tez wersja 4k, idealna w HDR, wiec juz tak nie przezywajcie, bo ten CAM sami wymysliliscie.
A szkoda, bo ruscy nie zasluguja nawet na CAM filmu ze zgnilego zachodu.
@r3pr3z3nt: paradoksalnie webowe serwisy streamingowe zrobiły dużo dobrego dla filmowego piractwa, kiedyś trzeba było czekać dużo czasu na premierę DVD lub ripy od insiderów z kin/dystrybucji.
Ale fakt faktem, piractwo mocno się zmniejszyło, większość ludzi ogląda na smart TV, albo zwyczajnie nie ogarniają już torrentów, bo to dla nich za skomplikowane :) Piractwo w Polsce jest teraz jednym z najniższych w Europie. Więc jest WIN-WIN.
@r3pr3z3nt: dużej ilości osób się po prostu nie chce, wiem to po sobie. Case study: jakiś czas temu chciałem obejrzeć Full Metal Jacket, kojarzyłem że był na Netflixie. Wrzucam w wyszukiwarkę
Komentarz usunięty przez autora