Wpis z mikrobloga

Czy ja w tym kraju skończę kiedyś dokładać się do czyjegoś portfela? Liczę dosłownie każdy grosz od kiedy zaczałem pracować, odkładam tyle, ile odkłada mało kto, ciągle miałem świadoomść, że prędzej czy później przyjdzie mi kupić nieruchomość i lepiej mieć na koncie 200k niż 20k, więc ciułam te wypłaty. I przychodzi co do czego, to ci, którzy się zakredytowali pod korek dostaną 2k złotych miesięcznie, bo podjęli głupią decyzję finansową. No świetnie. Cudownie.

#nieruchomosci #kredythipoteczny #pieniadze #zalesie #inflacja
Shatter - Czy ja w tym kraju skończę kiedyś dokładać się do czyjegoś portfela? Liczę ...

źródło: comment_1650913197LOe2lQUkF4lE2VetQvhNgE.jpg

Pobierz
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Shatter: Nie rozumiem, czy ty narzekasz właśnie, że rodziny które nie będą wstanie spłacał kredytu, nie zbankrutują? Czy może jednak dlatego, że nie zbankrutują a ty nie kupisz mieszkania 5% taniej? Zwykła zawiść przez ciebie przemawia. Jak ci co są zakredytowani pod korek maja tak dobrze, to dawaj xd kto ci broni? Podejście w którym dojechanie pokaźnej części obywateli dla swojego zysku jest dokładnie takie samo jak twoje „dokładanie” się
  • Odpowiedz
@Shatter: należy robić tak by dymać oprawce a nie być dymanym, różnie to ludzie rozwiązują czasem szara strefa,czasem optymalizacja podatkowa no i emigracja w ostatecznosci.
  • Odpowiedz
Zrobiles dobrze to dostaniesz nagrode

@gorzki99: to nie prawda, a przynajmniej nie w Polsce. U nas są tylko kary ale nagród nie ma. Jak postąpisz dobrze to nagrodą ma być brak kary.
  • Odpowiedz
@Shatter: Masz ten plus że spokojnie możesz wyjechać z kraju wymieniając hajs o dziwo po jeszcze podobnych kursach i możesz coś kupić niedługo albo szybko biorąc kredyt na europejskich/ludzkich warunkach gdzie oprocentowanie na użytek prywatnego kredytu hipotecznego to 1-2%

A reszta w PL uwiązana kredytami nie dość że jak w Providencie to jeszcze w PL gdzie nie wiem jakim cudem te ceny mają się bronić na przestrzeni lat zwłaszcza że
  • Odpowiedz
@Shatter: @gorzki99: Mylicie się nikt z Was nie ma racji ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jeśli wzięlibyście kredyt pod korek, to teraz bylibyście po prostu w dupie a rząd i tak by Wam nie dopłacił. Warunki "pomocy" skonstruowane są tak, że dostaje je tylko ta część elektoratu w którą najbardziej celuje PiS i którą chce on jeszcze bardziej od siebie uzależnić.
  • Odpowiedz
A mogłem jak reszta baranów (chociaz teraz to na jestem baranem) wziąć od developera i dużo większe.

@Crisu: No tez moglem. Pani w banku zapytala dlaczego nie biore 3x wiecej skoro mam taka zdolnosc kredytowa.

To ze bank twierdzi ze mam taka zdolnosc nie oznacza ze ja tak
  • Odpowiedz