Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@FENOMENALNY_CZARODZIEJ: jak dla mnie Napierała to kolejny standardowy komentator, prezentujący przy okazji swoje przekonania. W większości zgadza się z tezami z książki ale też przedstawia swoje tezy, z którymi można polemizować. Choćby o momencie jebnobiegunowej chwili.
I co on tu niby masakruje masakrycznie?
Napierała dorobił się już swojej sekty, która mocno zwalcza sektę Bartosiaka. Jak widać pokojowe współistnienie nie wchodzi w grę.
  • Odpowiedz
@PMNapierala: nawiązywałem do Pańskiej prezencji a nie faktycznego stanu, to tylko mem proszę nie brać go zbyt poważnie ;) A co do agresji Rosji na Ukrainę, właściwie to byłem strasznie w-------y w dniu napadu ale po weekendzie byłem już szczęśliwy, Ukraina nie przegrała od razu a więc już wygrała. A po tej koszmarnej wojnie kiedy już się skończy neoimperialna Rosja będzie słabsza niż się spodziewano, bitni kozacy kupili nam dekadę
  • Odpowiedz
KTÓRY GEOPOLITYK NA POLSKIEJ SCENIE TO PRAWDOPODOBNY AGENT OBCYCH WPŁYWÓW

@FENOMENALNY_CZARODZIEJ: Trochę dziwnie sformułowane pytanie, ponieważ Piotr Napierała jest historykiem i w sumie co jakiś czas krytykuje "zaczadzenie" geopolityką (coś jak dr Lubina, który też nie przecenia znaczenia geopolityki).

Jeśli chodzi o to kto jest agentem to takich informacji nie mam ale sympatie jakoś tam są
  • Odpowiedz
@PMNapierala: ok dziękuję za info.

Ps. Serdecznie bym prosił o pozdrowienie, w następnym Pana filmie, moich kolegów Maćka oraz Bartłomieja którzy byli sekciarzami Bartościemniaka (nawet sobie kupili książkę która okazała się przepisaniem tego co opowiada na YT xD) ale pokazałem im Pana nagrania i ich tym wyleczyłem.

Pozdrawiam serdecznie.
  • Odpowiedz
@Pilaf: https://www.youtube.com/watch?v=9wZued7OvP8
@Dr_Manhattan yhm. Pan Napierała jest historykiem, Pan Wolski politologiem, Pan Bartosiak prawnikiem, Pan Wojczal radcą prawnym, Pan Zychowicz historykiem, Pan Budzisz historykiem, Pan Świdziński psychologiem/ prawnikiem itd. Pewnie dlatego że geopolityka nie jest nauką i nie można zostac geopolitykiem po studiach (chociaż nie zdziwiłbym się jakby na fali popularności Bartosiaka prywatne uczelnie wprowadziły taki kierunek studiów), geopolityka jest doktryną polityczną. A krytyka geopolityki jako jedynego czynnika, definiującego
  • Odpowiedz