Wpis z mikrobloga

@GhostTrick: USA potrzebuje tu klina to fakt, ale na jak długo go potrzebuje? Jeżeli w Rosji dojdzie do coup d'etat i nagle Navalny czy jakiś generał ogłosi że Rosja się demokratyzuje, oddaje zagarnięte ukrainie ziemie (bez krymu ofc) to jak myślisz po co będzie im potrzebny taki klin? USA to imperium, potrafi planować na wiele lat wprzód i z całą pewnością obracająca się przeciw Chinom Rosja jest uwzględniania w amerykańskiej
  • Odpowiedz
@GhostTrick:

Nawalny tak samo jak Putin ma mocarstwowe ambicje. (Ładny z niego opozycjonista, skoro nadaje z łagru... Plecy w służbach też ma.)

Tym bardziej rosyjscy generałowie, poniżeni tym konfliktem i korupcją w armii, nie będą ogłaszali demokratyzacji Rosji.

Zastanawiające prawda? Czemuż to służby pozwalają Navalnemu żyć a prawdziwych opozycjonistów się otruwa albo wyrzuca przez okna, czyżby był kołem zapasowym? To tylko umacnia moją tezę o obrocie Rosji a nie
  • Odpowiedz
@GhostTrick:

"sankcje nie działają" i "sankcji nie ma" - to linie propagandy rosyjskiej, rozsiewane przez ich gadające głowy w państwach zachodu.

Ale bzdura, cała Unia Europejska nadal kupuje ruski gaz i ropę, francuskie i niemieckie firmy nie wycofują się z Rosji, ponadto stworzyłeś chochoła i z nim walczysz (kto tu uprawia retorykę?). Nie powiedziałem że sankcje nie działają lub że sankcji nie ma tylko że sankcje są omijane więc nieskuteczne/
  • Odpowiedz
@GhostTrick:

1) Bzdurą jest myślenie, że w 2 miesiące można przestawić całą UE na alternatywne źródła tych surowców. Duża część państw UE wdrożyła już plany rezygnacji z rosyjskich nośników energii.

Sankcje nawet dziurawe są lepsze od braku sankcji i nigdzie nie twierdzę że jest inaczej (daj przykład gdzie tak piszę jeżeli
  • Odpowiedz
@GhostTrick:

Stawiasz wysokopoziomowe tezy (np. zaprzeczające jedności zachodu) opierając je na półprawdziwych argumentach, z których się w dodatku od razu wycofujesz gdy są konfrontowane, albo je od razu zmiękczasz, trzymając się sformułowań zdań, a nie sensu jaki miałeś na myśli.

Ty natomiast żadnych dowodów na własne tezy nie przedstawiasz, wprost przeciwnie stosujesz jakieś sztuczki retoryczne gdzie najpierw przekłamujesz albo wymyślasz całkowicie to co rzekomo powiedziałem, następnie sugerujesz że wiesz lepiej ode
  • Odpowiedz
@FENOMENALNY_CZARODZIEJ: genialne, dodam ze mitoman który formuje opinie na opiniach innych następnie je dogmatyzuje, później taśmowo powiela w swych YT postach, poza tym spoko historyczne wykłady-lubie sluchac, bo spocone grzywki nie trawie, i tego ponglishu, bleh
  • Odpowiedz
Po prostu XD, typ bierze książkę i bez większych przygotowań jedzie sobie jak z ku*wą

@FENOMENALNY_CZARODZIEJ: A kto to jest ten cały Napierała? Kolejny nonejm z internetu. Gwiazda jednego sezonu wybijająca się na hejtowaniu Bartosiaka. Haters gonna hate....
  • Odpowiedz