Wpis z mikrobloga

Kilka lat temu postanowiłem budować dom, nie brakowało kasliwych komentarzy odnośnie cen, mianowicie rok temu to pustak kosztowal... rok temu to stał kosztowała... Dzisiaj ludzie mi mówią że łatwo mi się budowalo bo jak zaczynałem to było tanio xd
Dlatego moja rada dla każdego kto się zastanawia nad zakupem czy to mieszkania czy domu, nie słuchajcie doradzaczy, wybądźcie się poczucia bycia frajerami bo plaicie za coś absurdalne pieniądze. Zamiast tego zaplanujcie co chcecie zrobić i zastanówcie się co możecie zmienić w sobie, w swoim życiu by na to zarobić. Trudność w zdobyciu mieszkania nie będzie łatwiejsza no bo dlaczego miałaby by być skoro wszyscy CZEKAJĄ xd
#nieruchomosci
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
Może użyłem zlego przykładu ze stałą, ale to tylko pokazuje jak wiele jest różnych czynników wpływających na finalny koszt których nie przewidzisz, a życie leci
  • Odpowiedz
@hubelot: generalnie z nieruchomościami w momencie zakupu zawsze jest uczucie, że "przepłaca się". ale to później mija i rynek idzie w różne strony. chyba najważniejsze, by cieszyć się z tego co się ma bez oglądania się za bardzo na kasę bo ona jest tylko środkiem do celu, no nie?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@PanMihau mignely mi dzisiaj wpisy na temat rzekomego "pęknięcia banki" jakoś mnie to zainspirowało do wpisu, akurat z mojego środowiska każdym kto potrzebował kupić to już kupił, ale chyba w każdym. przypadku który znam fakt zakupu wynikał z potrzeby a nie z grą w spekulacje, ale mówię o ludziach co potrzebowali mieszkania do życia, a nie "inwestorach" każdej złotówki w mieszkania pod wynajmem bo takich też znam wielu, chociaż chyba całkiem
  • Odpowiedz