Aktywne Wpisy

wojtek-polki +1305
Czyli mężczyzna który:
-ma ciągłość zatrudnienia
-nie był na L4 w ciąży
-nie był na macierzyńskim
-nie pobiera świadczeń na dziecko (800+ itp)
-nie korzysta z opieki nad chorym dzieckiem
-ma ciągłość zatrudnienia
-nie był na L4 w ciąży
-nie był na macierzyńskim
-nie pobiera świadczeń na dziecko (800+ itp)
-nie korzysta z opieki nad chorym dzieckiem
źródło: temp_file1429150910024872164
Pobierz
Bill_Kilgore +931
źródło: 1000059447
Pobierz

Ostatnio nawet były sekretarz DoD Christopher Miller rozpuszcza plotki o polskich przygotowaniach do zachowania ciągłości rządu w przypadku ataku nuklearnego:
https://www.politico.com/newsletters/national-security-daily/2022/04/15/on-the-moskva-think-like-helen-mirren-00025585
Temat jest ważny i obecny.
@drzewnyzwierz: oczywiście, że taką procedurę musimy mieć.
Pisząc, "rozpuszcza plotki" nie miałem na myśli tego, że takich procedur i przygotowań nie ma, tylko, że takie półoficjalne wypowiedzi byłego urzędnika USA tej rangi nie są przypadkowe, tylko są elementem gry.
Obawiam się, że jeśli Ukraina zacznie wygrywać w wojnie konwencjonalnej i wkroczy na tereny Krymu, lub głęboko na tereny DNR i ŁNR kontrolowane przez Rosję przed wybuchem wojny (bardziej prawdopodobne w przypadku Krymu), to wtedy może dojść do użycia taktycznego ładunku nuklearnego przez Rosję (niekoniecznie na Kijów, być może nawet w strefie przybrzeżnej, w celu sygnalizacji).
Pytanie, jak na to odpowie USA, ja
I elo nie dogadają się. Wcale nie ogarniają, że mogli by stworzyć fajny zespół wojenno-polityczny.
@rezydenttomek: niechęć z ich strony miała miejsce na długo przed ANW, jak JB i S&F wypowiadali się może raz w roku w sprawach wojskowych. Nie wiem do końca, skąd to się wzięło.
@rezydenttomek: tak, mogliby się uzupełniać, niestety poszło to w złą stronę.