Aktywne Wpisy

MonazoPL +161
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: 1500x1500 v2
Pobierz
FrizPL_ +583
Macie swoje wolne media xD
#marszniepodleglosci
#marszniepodleglosci
źródło: d1601edbd464c018e00077277e6f98070b2aab999885c153ba99f77151f43cf5
Pobierz

Zbliża się mój urlop, dawno nigdzie nie byłem i pomyślałem, że gdzieś pojadę. W miejsce gdzie od lat chciałem pojechać - do Norwegii. Wychodzi mi jakieś 1500-1700 zł za trzy dni. No i mnie zaczyna gryźć, że kurde trochę dużo i może zrezygnować ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Czy pieniądze wydawane na podróże turystyczne to strata pieniędzy waszym zdaniem? Można te pieniądze lepiej spożytkować (poza poczuciem komfortu większej poduszki finansowej)?
Wydawanie pieniędzy na podróże to strata pieniędzy?
Tak, pieniądze wydawane na podróże to marnotrastwo.
95% ludzie nie podróżuje lecz uprawia
Ogółem całe wakacje wyszły na 10 dni dla 3 osób 50k.
Dobrze się zastanów i rozplanuj, popatrz na trasy.
Droga bez powrotu to bycie włóczęgą a to różnie może się skończyć.
Jedziesz 3 tygodnie z Warszawy do Lizbony z czego 18 dni spędzasz na stacjach bezynowych i wypierdzianych szoferkach tirów.
Podróż to narzędzie do jasno określonego celu: chcesz coś odkryć, badać, zobaczyć (bo nie ma wystarczających materiałów, a nie ze idziesz zrobić sobie selfie z piramida w Gizie gdzie mamy tysiące doktoratów na ten temat).
Turystyka jest bardzo prymitywnym
A co do konsumpcjonizmu, to zgodnie z twoją teoria, wszystko na co wydajemy pieniądze to konsumpcjonizm.
Jeszcze mi napisz ze poznawanie nowych kultur i ludzi.
Dobrą książka poznasz te zagadnienia lepiej niż w trakcie 3 dniowego juleczkowego citibrejka.
A jak chcesz i potrzebujesz zmiany to się przeprowadzasz.
Że jako ludzie jesteśmy mniej różni niż nam się wydaje, że bycie najedzonym to połowa szczęścia, ze syty człowiek ma większość skłonność do kontemplowania sztuki, ze w zasadzie wszystko jest wszędzie podobne różnią się metody i detale.
Jezyk ma łączyć a nie dzielić, rodzina jest fundamentem społeczności/plemienia, samotność jest tak samotna w Nepalu tylko obudowa duchowa jest inna po
@factoryoffaith_: w sensie z Twojej pensjii? Byłaś jeszcze w stanie odpadać bo wybierała te tańsze czy jak to jest?
@rachuneksumienia: ja wiem jak to rozwinąć żeby było ok.
Więc