Aktywne Wpisy

WielkiNos +347
Kiedy spodobała ci się kobieta, ale przypominasz sobie, że to tylko p---------a.
#p0lka #pieklomezczyzn #bekaztwitterowychjulek #onlyfansiary #hipergamia
#p0lka #pieklomezczyzn #bekaztwitterowychjulek #onlyfansiary #hipergamia
źródło: temp_file7223545344122652544
Pobierz
Smutny_Marek +168
źródło: 1000050386
Pobierz

Pytania:
1. Co trzeba/warto mieć w samochodzie jadąc do DE? Wiem że 1 kamizelka odblaskowa, trójkąt ostrzegawczy i apteczka. Z tego co czytałem nie robią też problemu z DVR o ile nie udostępnia się wizerunku, więc ściągać go nie muszę.
2. Jak z covidem? Jestem po trzeciej dawce i "paszport" covidowy mam ważny.
4. Jadę oczywiście na biedapaliwie LPG - są jakieś stacje z "naszymi" wtykami?
5. W razie W - mandaty można zapłacić kartą czy trzeba mieć euro przy sobie?
6. Samochód jest na moją mamę, potrzebuję jakieś oświadczenie od niej czy w razie kontroli nie będą robić problemu? Mam też dowód tymczasowy, nie będzie to problem?
7. Nie ma punktu 3
8. Ogólne porady poproszę
Dzięki za info :)
#motoryzacja #podroze #podrozujzwykopem #niemcy
2. Srak, kontroli nie było i nie ma
4. Nie. Kup przejściówkę na allegro
5. Nie wiem
6. Nie musisz nic spisywać
7. Wiem
8. Nakazy i zakazy nie resetują się za skrzyżowaniem jak u nas jak coś.
@T3sla: może będzie na stacji w PL, lewym nie będę raczej jechał, bo jeżdżę tylko jak wyprzedzam ;) Dzięki za info
@emissary: to problem, mam tylko na PL, może uda mi się coś przez neta ogarnąć jeszcze dziś.
@stayplation: @dzieju41: dzięki za info
2. Nic
4. Mało stacji ma LPG, a jak już to mają adaptery, bez strachu
5. Mandaty dostajesz listem nikt nie kasuje bezpośrednio na miejscu
6. Obojetnie na kogo, dowód tymczasowy może być problematyczny jak ktoś się d--------i
8. Jedz i nie p-----l ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie dostaniesz przejściówki na żadnej stacji.
Zatankuj się do pełna przed granica a później benzyna.
Bzdury. Nie pamiętam na jakich stacjach próbowałem zatankować gaz bez przejściówki przy autostradzie na trasie Poznań - Berlin ale próby były dwie a przejściówki żadnej.
Nie pamiętam bo to dwa lata temu było.
@bruhh: na każdej na które byłem mieli ale chcieli 10-20E kaucji odliczanej po tankowaniu
Tym bardziej, że ja pisałem, że przejściówki w Polsce na stacjach paliw nie dostanie. Chodziło mu o kupno. Sam też pamiętam że pytałem przed granica to nie mają takich rzeczy w asortymencie.
@brh77603: Dziwisz się?
Kamizelka nie jest na wyposazeniu samochodu tylko kierowcy i musisz ją mieć
Już więcej jak dwa lata jeżdżę, miałem dwie kontrole i stłuczkę a o kamizelkę nikt nie pytał
@helga-von-klusken: Bzdura. Od zeszłego poniedziałku chodzę bez maski wszędzie i nikt się nie przyczepił.
Bo nie pytali. Jakby ci samochód nawalil to pierwsze co to dostałbyś mandat za brak kamizelki( ͡° ͜ʖ ͡°)
Prostowalem tylko te legendy. Kamizelka wynika z kodeksu ruchu drogowego a nie wymagań technicznych samochodów.
Swoją drogą oszczędzić 5zl w ten sposób jest slabe