Aktywne Wpisy
mickpl +517
Dziennikarz TVN24 zadał Glapie przydługie pytanie że kredyty som no drogie i co możemy z tym zrobić, jak zwiększyć dostępność.
Glapa pedzioł, że w Polsce jest bardzo silne lobby deweloperskie, które uniemożliwia masowe, tanie budownictwo państwowe.
A potem dodał, że zawsze byli przeciwni kredytom 2% i 0%, bo one nie zwiększają dostępności tylko bogacą się na nich deweloperzy.
#nieruchomosci
Glapa pedzioł, że w Polsce jest bardzo silne lobby deweloperskie, które uniemożliwia masowe, tanie budownictwo państwowe.
A potem dodał, że zawsze byli przeciwni kredytom 2% i 0%, bo one nie zwiększają dostępności tylko bogacą się na nich deweloperzy.
#nieruchomosci
VaizardOmbre +19
Pierwszy raz od 2.5 roku zaczęło mi zależeć na relacji z nowo poznaną dziewczyną.
Po 4, w moim mniemaniu, udanych spotkaniach, prawie tygodniu ghostingu od ostatniej mojej wiadomości, odezwała się i…
#tinder #podrywajzwykopem
Po 4, w moim mniemaniu, udanych spotkaniach, prawie tygodniu ghostingu od ostatniej mojej wiadomości, odezwała się i…
#tinder #podrywajzwykopem
#nieruchomosci #kredythipoteczny #kiciochpyta
Z różową baliśmy się kredytu. Ja zwłaszcza. Długo się zastanawialiśmy. W zeszłym roku pojawiło się w naszym powiatowym fajne mieszkanko w centrum ale przy parku, idealna wielkość, od razu do wprowadzenia bo właściciel wyremontował niedawno dla siebie. Złamaliśmy się i kupiliśmy na kredyt.
Jak wspominałem długo się zastanawialiśmy. Zdecydowaliśmy, że możemy wziąć ten kredyt jeżeli będzie nas stać na spłatę raty + jeszcze oszczędzanie co najmniej tyle co wynosi rata. Wydawało nam się, że to rozsądne bo pozwoli nam najpierw zbudować poduszkę finansową w wysokości kilku rat a potem szybko nadpłacać. Przyznam, że nawet miałem gdzieś te symulacje co się stanie jeżeli wzrośnie WIBIOR i średnio wiedziałem co to jest bo różowa pracuje w finansach i zaufałem, że to ogarnie. Powiedziała, że z naszymi założeniami co do oszczędzania 100% raty wydaje się jej to bezpieczne i że na pewno będziemy zaraz nadpłacać.
Parę dni temu dostaliśmy aktualizację raty (WIBOR 6 miesięcy here). Nie powiem, że rata wzrosła o 100% ALE JEST BLSKO. Cały plan nadpłacania poszedł w pi$#@c. Jak wzrośnie jeszcze drugie tyle to będziemy musieli zacząć rezygnować z kolejnych rzeczy i obniżać sobie poziom życia. Nie pisałem się na to. Wydawało mi się, że jestem rozsądny.
Pytanie: czy teraz mam się żalić że Glapiński jest idiotą czy że moja różowa się jednak też nie zna na finansach i nie ogarnęła tego WIBORU?
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #624f231c12e12f55c9e7dc66
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Przekaż darowiznę
jedno i drugie
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
tak samo frankowicze. przecież w 2000 kurs franka był wysoki, później stopniowo spadał, następnie przyszła korekta i szok. jak ludzie przestaną myśleć życzeniowo nie będą wpadać w tarapaty.
@AnonimoweMirkoWyznania: olaboga, kredyt (szczególnie ten brany przy niemal zerowych stopach) wiąże się z wyrzeczeniami, jak żyć?
Ekonomisci i inni profesorzy mu wtóruja. Szefowie najwiekszych bankow Centralnych na swiecie mowia jeszcze bardziej gołebio, do 2025 zadnych podwyzek!
Masz komputer, jestes Sebikiem, też sprawdzasz mikroskopami elektronowymi
Mozesz podac inna mozliwosc nie podejmowania w Polsce