Wpis z mikrobloga

Jaki procent zarobków miesięcznych każdy facet powinien przelewać swojej partnerce?

Zakładając, że są oni po ślubie, a jego pieniądze = jej pieniądze oraz to, że on zarabia od niej 2x więcej a wydaje tyle co ona, choć mógłby więcej, a rodzice ich nie wspomagają oraz to, że nie mają dzieci.

#zwiazki #pieniadze
jmuhha - Jaki procent zarobków miesięcznych każdy facet powinien przelewać swojej par...

źródło: comment_1649135832eEmZFtenCX0B18AHQ5ihvE.jpg

Pobierz

Waszym zdaniem

• 10% 13.2% (288)
  • 20% 1.8% (40)
  • 30% 1.5% (33)
  • 40% 1.0% (21)
  • 50% 8.1% (176)
  • Więcej % 74.4% (1621)

Oddanych głosów: 2179

• 211
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zależy od wielu czynników. Czy żona pracuje, czy gotuje, czy sprząta, z kogo konta ściągany jest ewentualny kredyt, kto płaci rachunki itd. ¯_(ツ)_/¯
Bo jak zarobki są równe to 0.
Jak żona zarabia mniej, ale mąż pracuje ciężej to powinien przelać te 20%. Ale jak przychodzi mąż po ciężkiej pracy do domu i musi wypakować zmywarkę i zrobić sobie obiad na jutro to już nie koniecznie ( )
  • Odpowiedz
@jmuhha:
W pierwszym małżeństwie zarabialiśmy +/- równo po 9k, przelewałem 0% ale płaciłem ze swojego wszystkie kredyty, rachunki, utrzymywałem samochód i robiłem zakupy a te kilka stówek co mi zostało było moim "kieszonkowym". Ex z kolei wydawała swoją wypłatę tylko na imprezy, ciuchy i kosmetyki, sporadycznie zrobiła jakieś zakupy za 20 zł typu chleb po drodze z pracy a resztę przelewała na konto wspólne jako oszczędności na wkład własny.

Dzień
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 51
@jmuhha: 80% dla zony, 20 dla męża ale on ma jeszcze prowadzić oszczędności i placic za żonę (w restauracji itp, żeby nie bylo wstydu ze baba płaci)
  • Odpowiedz
@jmuhha: ja z żoną mamy wspólne konto. Bardzo nam to odpowiada. Prowadzimy wspólne gospodarstwo domowe, więc dochód mamy też wspólny. Nie mamy dzieci, więc nawet przy budżecie 6-7 tys możemy żyć spokojnie.
  • Odpowiedz
@jmuhha prawdziwy mężczyzna przelewa cała pensje.

Jeżeli nie są w związku małżeńskim to powinien się jeszcze zakredytowac po same jaja żeby jego królewnie niczego nie brakowało.

Jak są po ślubie to wiadomo, żona decyduje o wszystkim.
  • Odpowiedz
@jmuhha: a dlaczego niby miałby przelewać? Skoro pieniądze są wspólne to powinno być też wspólne konto. A jeśli partnerka ma osobne konto na którym sobie trzyma pieniądze a dodatkowo żyje głównie za pieniądze partnera to ja bym jej już dawno podziękował za taki 'związek' ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz