Wpis z mikrobloga

@BozenaMal: Takie problemy mają tylko ludzie którzy nie umieją formatować tekstu i wstawiać obrazków. Jak się to ogarnie to aż miło patrzeć jak tekst się sam przestawia zgodnie z planem to przesunięciu obrazka. Też tak miałem ale jak pisałem magisterkę gdzie co chwila był obrazek to w końcu to ogarnąłem.
  • Odpowiedz
dokładnie tylko debili co nie znają się na wordzie tak mają

@Zarzad_pana_areczka: Świetne oprogramowanie, że trzeba się go uczyć miesiąc, żeby dokument ci się nie rozjeżdzał na wszystkie strony ¯\_(ツ)_/¯ Już samo Google docs nie dość, że jest darmowe, to jeszcze 15x razy bardziej intuicyjne. Tylko dlatego, że Microsoft miał swego rodzaju monopol na rozwiązania biurowe, to musimy się teraz męczyć z tym badziewiem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@lizardking_21: no bez jaj, że miesiąc czasu... Sam napisaleś że na umiejętność worda jest monopol więc przydaje się w 99% firmach. To za mało żeby się go porządnie nauczyć? Szczególnie, że pierwszy kontakt z tym masz w szkole średniej i wyższej więc poznajemy to na etapie nauki...
  • Odpowiedz
Takie problemy mają tylko ludzie którzy nie umieją formatować tekstu i wstawiać obrazków.

@To_ja_moze_pozamiatam: niestety nie zawsze. Czasami "Word wie lepiej". Wymuszam mu złamanie strony, a obrazek zostaje po złej stronie. Dlaczego? Nikt nie ma pojęcia. Wystarczy go lekko przesunąć i nagle Word sobie przypomina gdzie on powinien być i przeskakuje. Może to już poprawili, ale jak robiłem duży dokument z 4 lata temu zdecydowanie za często mu się to
  • Odpowiedz
@FFFFUUUU: gdzieś było badanie na temat tego, czy Word jest lepszy czy Latex, i okazało się, że badani w Wordzie większość rzeczy robili szybciej, ale w Latexu bardziej im się podobało (pomimo że schodziło się dłużej).

A, no i jeżeli twój dokument ma dużo tabelek i wykresów, to Word jest już nieporównywalnie szybszy
  • Odpowiedz
czy Word jest lepszy czy Latex

@kurczaczak: dużo lepiej jest szukać błędu w otwartym tekście niż przesuwać i przeglądać cały dokument, no i odnośniki, wzory też jest łatwiej edytować, gorzej za to z tabelkami
  • Odpowiedz
no bez jaj, że miesiąc czasu... Sam napisaleś że na umiejętność worda jest monopol więc przydaje się w 99% firmach. To za mało żeby się go porządnie nauczyć? Szczególnie, że pierwszy kontakt z tym masz w szkole średniej i wyższej więc poznajemy to na etapie nauki...

@Zarzad_pana_areczka: nie no, moim zdaniem warto go umieć tylko z tego powodu, że jest potrzebny w tylu firmach, ale nie zmienia to faktu, że
  • Odpowiedz