Aktywne Wpisy
jmuhha +42
Wytłumaczy mi skąd takie ceny? U mnie za tazienke
2,7m, korytarz 10 m oraz kuchnie 7m za skucie,
wyszpachlowanie i potozenie ptytek w tazience i w kuchni 217x60 cm oraz potozenie ptytek podtogowych w tych pomieszczeniach.
Panowie policzyto 60 tys. Netto. Dla mnie to jest
absurd. Rozumiem leasing maszyn itp. Ale
przecietny cztowiek po studiach zarabia tyle w rok ( ಠ_ಠ)
2,7m, korytarz 10 m oraz kuchnie 7m za skucie,
wyszpachlowanie i potozenie ptytek w tazience i w kuchni 217x60 cm oraz potozenie ptytek podtogowych w tych pomieszczeniach.
Panowie policzyto 60 tys. Netto. Dla mnie to jest
absurd. Rozumiem leasing maszyn itp. Ale
przecietny cztowiek po studiach zarabia tyle w rok ( ಠ_ಠ)
Joxek +8
Mam pytanie do osób które długi czas jeździły na manualu i przeskoczyły na automat, warto?
Bo od zdania prawa jazdy czuły jakiś 14 lat jeźdzę tylko na manualna, aktualnie myślę nad wymianą auta na coś nowszego bo bardzo brakuje mi takich rzeczy jak tempomat, automatyczna klima (mam manualna) czy kamera cofania ew. czujniki parkowania i zastanawiam się czy automat też warto wrzucić do "must have" następnego auta?
Planuje iść do jakiegoś salonu
Bo od zdania prawa jazdy czuły jakiś 14 lat jeźdzę tylko na manualna, aktualnie myślę nad wymianą auta na coś nowszego bo bardzo brakuje mi takich rzeczy jak tempomat, automatyczna klima (mam manualna) czy kamera cofania ew. czujniki parkowania i zastanawiam się czy automat też warto wrzucić do "must have" następnego auta?
Planuje iść do jakiegoś salonu
Czy istnieją jeszcze w obecnych czasach młode dziewczyny ( <24 lvl ), które nie są ultra-dynamiczne?
Mój ostatni związek rozpadł się przez niedopasowanie stylu życia. Ja (lvl 24) jestem typem gościa, który po pracy lubi sobie odpocząć, poczytać coś, obejrzeć, iść na spacer, ugotować, wybrać się na rowerową wycieczkę etc. Nie oznacza to, że jestem aspołeczny czy coś - mam dość spore grono znajomych, jestem raczej lubiany, często mnie ludzie gdzieś wyciągają/zapraszają, ale spotykam się z nimi głównie przy weekendach. I to raczej na pizzy, piwku, domówce czy spacerze, a nie na ostrym melanżu do białego rana.
Jest jedna rzecz, za którą nie przepadam - podróżowanie. Nie chodzi nawet o to, że nie jestem ciekawy świata i "ograniczony" - w dzieciństwie rodzice co roku zabierali mnie na fajne wakacje, zwiedziłem sporo krajów i teraz po prostu nie mam na to zupełnie ciśnienia - wystarczy mi wyskoczyć gdzieś na city break raz w roku lub rzadziej, to tyle.
Mam nieodparte wrażenie, że teraz młode laski są wręcz OPĘTANE manią podróżowania, zwiedzania świata i w ogóle. Moja ex zerwała ze mną właśnie z tej przyczyny - ona chciała jeździć, zwiedzać, podróżować, żyć turbo aktywnie - festiwale muzyczne, wyjścia na imprezy, ciągłe poznawanie nowych ludzi itd. - a ja się w tym kompletnie nie odnajdywałem...
Nawet jak spotykam jakieś dziewczyny poznane na #tinder czy przez znajomych, to schemat jest w 90% ten sam - ich zainteresowania to "podróże, Netflix, dobre jedzonko". I nie, nie hejtuję, ani nie uważam się za lepszego vel "freethinkera" - na takie przypadki po prostu trafiam w swoim życiu najczęściej...
Czy z zestawem moich cech osobowościowych jestem w dzisiejszych czasach skazany na starokawalerstwo? Zapewne mogę być uważany przez większość młodych lasek za dziadka/nudziarza/tu wstaw cokolwiek innego, ale taki już po prostu jestem, taki mam charakter i osobowość - raczej tego nie zmienię... I nawet nie chodzi o poszukiwanie jakiejś mitycznej szarej myszki czy cokolwiek innego, chodzi tylko o to, czy moja osobowość jest aż tak niedopasowana do preferencji panujących wśród dzisiejszych młodych kobiet?
Ktoś z #niebieskiepaski miał/ma podobne spostrzeżenia? Zapraszam do dyskusji.
#zwiazki #randkujzwykopem #rozowepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #czaswolny
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6242df3e221d32e736db2a5a
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
@AnonimoweMirkoWyznania: a najlepiej nie za swoją kasę
Komentarz usunięty przez autora
Jak ktoś chce wrzucać fotki to niech wrzuca ale nie każdy ma te same cele
Wcale sie nie dziwie, ze OP nie chce komiwojażera
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Komentarz usunięty przez autora
Z drugiej strony to ty jesteś nudziarzem bo masz jakieś dziwne pojęcie o podróżowaniu - jak masz pieniądze i możliwość to wyskoczyć kilka razy do roku
@czaszkopranie: oświeć nas gdzie je poznać