Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Czy istnieją jeszcze w obecnych czasach młode dziewczyny ( <24 lvl ), które nie są ultra-dynamiczne?

Mój ostatni związek rozpadł się przez niedopasowanie stylu życia. Ja (lvl 24) jestem typem gościa, który po pracy lubi sobie odpocząć, poczytać coś, obejrzeć, iść na spacer, ugotować, wybrać się na rowerową wycieczkę etc. Nie oznacza to, że jestem aspołeczny czy coś - mam dość spore grono znajomych, jestem raczej lubiany, często mnie ludzie gdzieś wyciągają/zapraszają, ale spotykam się z nimi głównie przy weekendach. I to raczej na pizzy, piwku, domówce czy spacerze, a nie na ostrym melanżu do białego rana.

Jest jedna rzecz, za którą nie przepadam - podróżowanie. Nie chodzi nawet o to, że nie jestem ciekawy świata i "ograniczony" - w dzieciństwie rodzice co roku zabierali mnie na fajne wakacje, zwiedziłem sporo krajów i teraz po prostu nie mam na to zupełnie ciśnienia - wystarczy mi wyskoczyć gdzieś na city break raz w roku lub rzadziej, to tyle.

Mam nieodparte wrażenie, że teraz młode laski są wręcz OPĘTANE manią podróżowania, zwiedzania świata i w ogóle. Moja ex zerwała ze mną właśnie z tej przyczyny - ona chciała jeździć, zwiedzać, podróżować, żyć turbo aktywnie - festiwale muzyczne, wyjścia na imprezy, ciągłe poznawanie nowych ludzi itd. - a ja się w tym kompletnie nie odnajdywałem...

Nawet jak spotykam jakieś dziewczyny poznane na #tinder czy przez znajomych, to schemat jest w 90% ten sam - ich zainteresowania to "podróże, Netflix, dobre jedzonko". I nie, nie hejtuję, ani nie uważam się za lepszego vel "freethinkera" - na takie przypadki po prostu trafiam w swoim życiu najczęściej...

Czy z zestawem moich cech osobowościowych jestem w dzisiejszych czasach skazany na starokawalerstwo? Zapewne mogę być uważany przez większość młodych lasek za dziadka/nudziarza/tu wstaw cokolwiek innego, ale taki już po prostu jestem, taki mam charakter i osobowość - raczej tego nie zmienię... I nawet nie chodzi o poszukiwanie jakiejś mitycznej szarej myszki czy cokolwiek innego, chodzi tylko o to, czy moja osobowość jest aż tak niedopasowana do preferencji panujących wśród dzisiejszych młodych kobiet?

Ktoś z #niebieskiepaski miał/ma podobne spostrzeżenia? Zapraszam do dyskusji.

#zwiazki #randkujzwykopem #rozowepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #czaswolny

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6242df3e221d32e736db2a5a
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 15
@AnonimoweMirkoWyznania wkładanie wszystkich ludzi chcących podróżować do worka "moda, podążanie za Instagramem". Wyobraź sobie, że są osoby, które nie podróżowały z rodzicami tak jak Ty, nie widziały tylu miesiąc i chcą najzwyczajniej zobaczyć coś innego niż ich rodzinne miasto i kraj... Niekoniecznie tylko po to żeby zrobić tam fotkę na insta.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania Dla młodych kobiet wyjazd w ciepłe miejsca to chodzenie w bikini będąc obczajaną przez przystojniaków, imprezy, bycie podrywaną zagadywaną, oczywiście fotki którymi można się wywyższac nad koleżankami, kręcenie dupami w klubach. Czyli jedna wielka atencja i ćpanie emocji, nic dziwnego że wszystkie chcą to robić
  • Odpowiedz
@Typowakotka: to wejdz sobie na tindera. 3/4 lasek fotki z wakacji i zainteresowanie 'podroze". I widac, ze to od maledwiwow, po krakow, niemcy, luksemburg itd itd.
Wcale sie nie dziwie, ze OP nie chce komiwojażera
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: one chyba nie chcą podruzowac one chcą mieć krajobraz do fotki na insta. Przecież nie będzie wrzucać co tydzień zdjęć z rynku. Musi być restauracja i podruze czego nie rozumiesz( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: jest całe mnóstwo co nie uważa, że trzeba melanżować do bladego rana (zdziwiłbyś się ile takich różowych jest co i owszem nawalą się może raz na studiach na imprezie i zezgonują, ale wcale nie ciągnie do tego by skakać po klubach co tydzień.

Z drugiej strony to ty jesteś nudziarzem bo masz jakieś dziwne pojęcie o podróżowaniu - jak masz pieniądze i możliwość to wyskoczyć kilka razy do roku
  • Odpowiedz
@nowy89: @AnonimoweMirkoWyznania: Dokładnie.Wiem bo ja mam to samo w domu. To nie jest pasja podrozowania tylko luksusu. Spróbuj zaproponować podróż do sanktuarium w św. Lipce (notabene piekne miejsce) to cie wyśmieje. Tu chodzi o karaibski hotel, palmy , kokosy i bikini. Typiarki na instagramie tak spędzają każdy weekend i one potem myślą że tak wygląda świat zwyklych ludzi a realia są takie że conajmniej 1/4 kraju nigdy nie
  • Odpowiedz
Jest od cholery super dziewczyn które pójdą z toba na spacer, na rowery, hulajnogę, rolki czy wyjada dwa miasta dalej na weekend w trakcie urlopu i będą z tego powodu przeszczęśliwe. Znam takich sama mnóstwo ale to pewnie dlatego ze trzymam się z dala od tinderow i wizerunków tworzonych w internecie na potrzeby internetu.

@czaszkopranie: oświeć nas gdzie je poznać
  • Odpowiedz