Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Jaki kupić #kask na #rower abym nie wyglądał w nim jak debil, nie wydał milionów i nie zginął bo pęknie kiedy będzie potrzebny?
Kupiłem w Lidlu na szybko i jest on płytki, wydaje mi się, że tylko czubek mojego głupiego łba się w niego chowa. Jeżdżę na #ebike z prędkościami pow 50km/h więc coś muszę na ten kaczan ubierać.
bury256 - Jaki kupić #kask na #rower abym nie wyglądał w nim jak debil, nie wydał mil...

źródło: comment_1648379260Xx98PZ9zqXQTLX3530cSvz.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bury256: ja bym delikatnie zasugerował kaski enduro/trail - z bardziej rozbudowaną częścią z tyłu, bo te popierdółki szosowo/miejskie to malutkie są. Przykładowy model POC Tectal
  • Odpowiedz
@bury256: to jest przykładowy model, który kojarzę, są też tańsze i różnych marek. A sporo markowych kasków można też znaleźć ze zwrotów na licytacjach
  • Odpowiedz
Szukaj z MIPS kup jeden kask a porządny. Nie żałuj kasy bo możesz być problemem dla kogoś do końca życia jak przeżyjesz.
  • Odpowiedz
@Ogau: mips nie jest krytycznie niezbędny, to fajny system, który trochę pomaga w pewnym specyficznym przypadku, ale to i tak skorupa robi robotę. Do tego nic za darmo - konsekwencją mips jest gorsze chłodzenie.

A siatkę na owady to sobie możesz zawsze dokleić z tej wyciętej z siatki na okna ;)
  • Odpowiedz
@ujdzie: wiem, że mips to dodatek, ale chyba lepiej mieć, niż nie mieć. Na razie jeżdżę w van ryselu i planuję zmianę, a jak już mam zmieniać to na coś porządnego
  • Odpowiedz
@Ogau: z mojego doświadczenia kaski z mipsem są wygodniejsze. Zobacz sobie kaski specialized, fajny stosunek ceny do jakości.
  • Odpowiedz
  • 1
@bury256 kupilem Bell Sanction w zime na promce. Na początku przymierzylem i wydawal sie ok, ale teraz jak już zacząłem w nim jeździć, to jakiś taki mało wygodny się wydaje, a już zwrócić nie mogę.... Nie polecam.
  • Odpowiedz
Mam specialized chamonix, da się w nim (trzeba uważać) wypiąć mipsa. Na niego nakładasz jakakolwiek moskitierę i przywiązujesz w kilku miejscach nitką po czym zakładasz ponownie, odcinasz na wymiar i już masz kask z siatką :) Myśle, że zadziała to na dowolnym mipsowym kasku.
  • Odpowiedz
@Ogau: bierz co ci się podoba i jest wygodne. Pamiętaj, że będziesz w tym sporo czasu spędzać. U mnie kryterium był limit ceny wiec trzeba było samemu dorobić to czego producent nie dawał.
  • Odpowiedz
U mnie kryterium był limit ceny wiec trzeba było samemu dorobić to czego producent nie dawał.

@Re-l: problem w tym, że cena nie gra roli i żaden producent nie daje siatki do mipsu xD
  • Odpowiedz