Wpis z mikrobloga

@oddawaj_kasztana: Jak chcesz dużą patelnie z wysokim rantem to polecam np.
https://allegro.pl/oferta/patelnia-marmurowa-gleboka-28cm-z-pokrywka-7717-10162507043?snapshot=MjAyMS0xMS0xM1QxOTowMjo1MC4wNzBaO2J1eWVyOzdkNWUwYTk5MzhiNDY0MzVkOTBlMTczMWJiMDk2ZTAyYjFlMjQ5ZDkyOTQ4MzNhNTY5NDNlNDlhMWM5MmQwNDI%3D
Mam ją i ona ściankę ma praktycznie pod kątem prostym względem dna, duża powierzchnia kontaktu.

Ten wok co go wkleiłeś chyba nie ma żadnych zalet.
  • Odpowiedz
@wogx: musiales kupic cos turbo slabej jakosci albo trafic jakis slaby egzemplarz. Ja mam 4 patelnie ceramiczne i dopiero po 1,5 roku zaczely sie przypalac.
  • Odpowiedz
@oddawaj_kasztana: ja mam tego w wersji extreame czy coś takiego i jest super. Nie jest to wok stalowy nad ogniem ale i tak nie jest źle. Sos do spagetti się idealnie robi i nic nie wypada.
  • Odpowiedz
@oddawaj_kasztana: bo je trzeba początkowo porządnie wypalić, przez jakiś czas potrawa może siak czy tak do takiej patelni przywierać. W restauracji jest używana cały czas, to wyżarzona fest. A dopóki chcesz korzystać w domu i nie gotujesz na kuchni węglowej to wybór teflonowej jest jak najbardziej w porządku
  • Odpowiedz
@oddawaj_kasztana: Mam 3 stalowe patelnie i używam od lat, pomaga w deglasacji, niektórych rzeczy nie da się osiągnąć na teflonach, tak samo odpowiedniej temperatury. Ale najczęściej stosuję patelnie z powłoką.
  • Odpowiedz
@oddawaj_kasztana: bo na stalowej trzeba przestrzegać miliona zasad (min. To że mięso musi się lekko przysmwżyć na tej patelni bo inaczej przywrze). A na takim teflonie lecisz jakby to była normalna patelnia. Stalowa na indukcję będzie mocnym przerostem treści nad wartością dodaną.
  • Odpowiedz