Wpis z mikrobloga

@oddawaj_kasztana: Jak chcesz dużą patelnie z wysokim rantem to polecam np.
https://allegro.pl/oferta/patelnia-marmurowa-gleboka-28cm-z-pokrywka-7717-10162507043?snapshot=MjAyMS0xMS0xM1QxOTowMjo1MC4wNzBaO2J1eWVyOzdkNWUwYTk5MzhiNDY0MzVkOTBlMTczMWJiMDk2ZTAyYjFlMjQ5ZDkyOTQ4MzNhNTY5NDNlNDlhMWM5MmQwNDI%3D
Mam ją i ona ściankę ma praktycznie pod kątem prostym względem dna, duża powierzchnia kontaktu.

Ten wok co go wkleiłeś chyba nie ma żadnych zalet.
@oddawaj_kasztana: bo je trzeba początkowo porządnie wypalić, przez jakiś czas potrawa może siak czy tak do takiej patelni przywierać. W restauracji jest używana cały czas, to wyżarzona fest. A dopóki chcesz korzystać w domu i nie gotujesz na kuchni węglowej to wybór teflonowej jest jak najbardziej w porządku
@oddawaj_kasztana: bo na stalowej trzeba przestrzegać miliona zasad (min. To że mięso musi się lekko przysmwżyć na tej patelni bo inaczej przywrze). A na takim teflonie lecisz jakby to była normalna patelnia. Stalowa na indukcję będzie mocnym przerostem treści nad wartością dodaną.