radzioso532
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
123
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
Dodoubleg
Dodoubleg
219
vorio
vorio
1) Ile można sie nauczyc na miesiecznym szkoleniu? Czy jest to jakakolwiek wartosc dodana dla armii?
2) Dlaczego tylko mezczyzni? ... Kobiety moglby sie szkolic w szyciu moro, albo czymkolwiek. Nikt mi nie wmowi ze nie znalazloby sie dla nich zajecia.

Pomysl pis z dobrowolna sluzba bardziej mi sie podoba...
176
Zwanek
@radzioso532: Brawo! Nowego elektoratu nie zdobędą, a stracą część obecnego. Power move po prostu xD
61
Khaine
50
Fromsky
@taktoto: czytaj ze zrozumieniem ,,wszystkich,, Polaków którzy ukończyli 18 lat jak masz 28 czy 38 to też cię to złapie ja mam ok 7 tys zl opłat miesięcznie kto mi to zabezpieczy
34
Fromsky
@radzioso532: powiem tak. Kto przez ten miesiąc zarobi mi na raty opłaty czynsze? Kto zabezpieczy klientów żeby nie odeszli? Jak to mi ogarną to idę. Tylko poproszę gwarancję że nie stracę klientów i firmy na piśmie
31
Kugehi
@radzioso532: Jprdl jakie to są szmaty.Podczas rządów znieśli pobór, a teraz jak jest okazja na pare % w sondażach to gadają o szkoleniu wojskowym.
28
michono
w kontekscie wyludnionego kraju i potrzeby szybkiego przyrostu populacji, to jednak mezczyzna moze zaplodnic wiele kobiet

@vorio: no na taką służbę to mógłbym ewentualnie wrócić na ten miesiąc do kraju.
17
getin
@radzioso532: dla kobiet dobrowolne? ojojoj

( ͡° ͜ʖ ͡°)
15
Rolnikt
@radzioso532: jeśli byłoby dowolne szkolenie np w co druga niedzielę przez 2-3h z obsługi uzbrojenia to pomysł byłby całkiem spoko ale nie zmuszalbym nikogo do niczego jeśli chce się wygrać wybory ¯\_(ツ)_/¯
12
taktoto
taktoto
@Fromsky Nikt nie będzie brał na szkolenie starych dziadów. Nie ma nawet zasobów na przeszkolenie wszystkich chętnych. Pitolenie. Zabiorą dzieciakom miesiąc wakacji i na tym się skończy
6
Cierniostwor
5
Krawedziowy96PL
@radzioso532: XDDD co za zalosni kretyni. Wlasnie stracili w miare lojalnego wyborce, ktory by pewnie na nich zaglosowal trzeci raz z rzedu z powodu braku lepszych alternatyw dla niego. No ale tym razem mnie w------i. Jeszcze poobserwuje sytuacje, czy na pewno zadeklaruja to.
5
prawiedobrze
prawiedobrze
@radzioso532: no i spoko. Byle trwało z miesiąc albo dwa i jestem za.
3
radzioso532
@Fromsky: Nie wiadomo jeszcze w jakiej formie miałoby to w ogóle być. To tylko pomysł (chociaż bardzo bezmyślny pomysł).
3
michono
Dlaczego tylko mezczyzni? ... Kobiety moglby sie szkolic w szyciu moro, albo czymkolwiek. Nikt mi nie wmowi ze nie znalazloby sie dla nich zajecia.

@vorio: czemu miałyby robić cokolwiek innego niż mężczyźni?
3
t.....o
Miesięczne OBOWIĄZKOWE szkolenie wojskowe dla wszystkich Polaków

@radzioso532:

Po co inwestować w lotnictwo, pociski dalekiego zasięgu, artylerię.. skoro można rzucić do boju pół miliona p0laków jako mięso armatnie.
2
taktoto
taktoto
@Fromsky Ile w Polsce 18 latkow płaci czynsz czy jakiekolwiek raty?
1
K.....2
K.....2
w kontekscie wyludnionego kraju i potrzeby szybkiego przyrostu populacji, to jednak mezczyzna moze zaplodnic wiele kobiet

@vorio: nie mamy wojny populacja nadal spada więc coś polski słabo rodzą
1