1) Ile można sie nauczyc na miesiecznym szkoleniu? Czy jest to jakakolwiek wartosc dodana dla armii? 2) Dlaczego tylko mezczyzni? ... Kobiety moglby sie szkolic w szyciu moro, albo czymkolwiek. Nikt mi nie wmowi ze nie znalazloby sie dla nich zajecia.
Pomysl pis z dobrowolna sluzba bardziej mi sie podoba...
@taktoto: czytaj ze zrozumieniem ,,wszystkich,, Polaków którzy ukończyli 18 lat jak masz 28 czy 38 to też cię to złapie ja mam ok 7 tys zl opłat miesięcznie kto mi to zabezpieczy
@radzioso532: powiem tak. Kto przez ten miesiąc zarobi mi na raty opłaty czynsze? Kto zabezpieczy klientów żeby nie odeszli? Jak to mi ogarną to idę. Tylko poproszę gwarancję że nie stracę klientów i firmy na piśmie
@radzioso532: jeśli byłoby dowolne szkolenie np w co druga niedzielę przez 2-3h z obsługi uzbrojenia to pomysł byłby całkiem spoko ale nie zmuszalbym nikogo do niczego jeśli chce się wygrać wybory ¯\_(ツ)_/¯
@Fromsky Nikt nie będzie brał na szkolenie starych dziadów. Nie ma nawet zasobów na przeszkolenie wszystkich chętnych. Pitolenie. Zabiorą dzieciakom miesiąc wakacji i na tym się skończy
@radzioso532: XDDD co za zalosni kretyni. Wlasnie stracili w miare lojalnego wyborce, ktory by pewnie na nich zaglosowal trzeci raz z rzedu z powodu braku lepszych alternatyw dla niego. No ale tym razem mnie w------i. Jeszcze poobserwuje sytuacje, czy na pewno zadeklaruja to.
Chcecie mi powiedzieć, że te same służby, które w mniej niż dobę znalazły starą babę od hejterskiego komentarza w stronę Owsiaka, nie potrafią zinfiltrować grupki na Discordzie na której gówniarze rzekomo umawiają się na dźganie ludzi? I że AKURAT kilka dni temu NASK ogłosił potencjalne zagrożenie w postaci ataków? I że AKURAT teraz jest w Sejmie przepychana ustawa cyfrowa wprowadzająca tylnymi drzwiami cenzurę internetu?
Jestem już na prawdę blisko. Zostało ok 65 mil do przejścia , dziś udało się dojść do #rainypass i tym samym zakończyłem wszystkie alternatywne szlaki. Niestety pogoda się pogorszyła. Ma padać deszcz a nawet śnieg od jutra , oraz temperatura mocno spadnie . Planuje przeczekać 2 dni i wtedy ruszyć na ostatni kawałek szlaku. W teorii jest to 65 mil, ale trzeba też wrócić szlakiem bo granica z Kanadą jest
2) Dlaczego tylko mezczyzni? ... Kobiety moglby sie szkolic w szyciu moro, albo czymkolwiek. Nikt mi nie wmowi ze nie znalazloby sie dla nich zajecia.
Pomysl pis z dobrowolna sluzba bardziej mi sie podoba...
@vorio: no na taką służbę to mógłbym ewentualnie wrócić na ten miesiąc do kraju.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@vorio: czemu miałyby robić cokolwiek innego niż mężczyźni?
@radzioso532:
Po co inwestować w lotnictwo, pociski dalekiego zasięgu, artylerię.. skoro można rzucić do boju pół miliona p0laków jako mięso armatnie.
Komentarz usunięty przez autora
@vorio: nie mamy wojny populacja nadal spada więc coś polski słabo rodzą