Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z tagu #devops #sysadmin #cloud współpracował z firmami typowo devopsowo-cloudowymi? np firmy typu chmurowisko, devopsbay, devopsi i multum innych. Mam na myśli takie, które przeważnie zatrudniają głównie devopsów i nie mają swoich teamów developerskich i produktów (a jak mają, to nie służą jako główne źródło utrzymania firmy). Z tego co rozumiem to te firmy (można je nazwać devopsowymi software house'ami?) działają w taki sposób, że zatrudniaja X specjalistów (głównie tylko devops) i wykonują dla różnych klientów migracje jakichś narzędzi/usług/aplikacji do chmury, czy z x chmury do x chmury. Miał ktoś z Was okazje pracować w takim środowisku? Jako DevOps/Cloud Engineer często mi się takie oferty przewijają i całkiem fajne stacki technologiczne mają, korzystają z nowoczesnych narzędzi i myślę, czy do którejś z tych firm nie przeskoczyć właśnie.

#programowanie #linux #it #pracait
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gennwat:

To działa podobnie jak software house ze wszystkimi tego zaletami i wadami. Nie pracowałem w żadnej takiej firmie, ale współpracowałem z różnymi nie devops softwarehouse.

Pamiętaj, że ogłoszenie to jedno, a rzeczywistość to drugie. Z doświadczeń to jest to po to, żebyś był jak najbardziej wszechstronny po to, żeby robić różne rzeczy. Każdy klient używa czego innego, więc musisz znać jak najwięcej, dlatego szukają ludzi z jak największym spektrum
  • Odpowiedz