@Kumpel19: Taka prawda. Zaczynają psioczyć na Ukraińców, że benefity dostają a pamiętajcie, że ogromna część z nich zostawiła za sobą całe życie, dobytek, dom, często rodzinę i przyjechała do obcego Państwa mieszkać na halach sportowych czy w tymczasowych mieszkaniach.
@Kumpel19: oj tak, sam z takimi pracuje. Wielkie oburzenie, bo hurr durr polska chce ok umożliwić łatwiejszy start od zera i jak oni śmią, najlepiej ich wszystkich wywieźć z powrotem na front jako mięso armatnie. Są niektórzy głupi.
@Kumpel19: ach, ten klasyczny już fikoł. Argumentum ad emocjum. Mam flashbacki z koronahisterii i popularnego wówczas "wirus jest mega groźny, ledwo po nim żyję dlatego wszyscy musimy się zaszczepić!".
Prawda jest taka, że Polak zaczyna być obywatelem drugiej kategorii w swoim kraju. I zanim się zapropgramowane npc zesrają - nie, to nie jest wina tych biednych uchodźców tylko naszego s-----------o rządu i ich decyzji.
@ATAT-2: @Kumpel19: @Morritz: Dokładnie - rodzina co się zatrzymała u mojej rodziny miała na Ukrainie dość spory dom. Udało im się spieniężyć większość majątku przed ucieczką, ale to co mają teraz nie starczy im nawet na kawalerkę...
Zaczynają psioczyć na Ukraińców, że benefity dostają a pamiętajcie, że ogromna część z nich zostawiła za sobą całe życie, dobytek, dom, często rodzinę i przyjechała do obcego Państwa mieszkać na halach sportowych czy w tymczasowych mieszkaniach.
@ATAT-2: Nie na Ukraińców, tylko na dzbanów, którzy nie widzą nic złego w zwiększaniu socjalu. Na dodatek socjalu dla obcych ludzi.
pamiętajcie, że ogromna część z nich zostawiła za sobą całe życie, dobytek, dom, często rodzinę i przyjechała do obcego Państwa mieszkać na halach sportowych czy w tymczasowych mieszkaniach.
@ATAT-2: co mnie to obchodzi? Chcesz pomagac to pomagaj ale mnie do tego nie zmuszaj. A dawanie publicznych pieniędzy to zmuszanie. Jestem przeciwko dawaniu czegokolwiek komukolwiek a już szczególnie obcym którzy tu nie płacą podatków.
@alfaiomega1: Ty? Czym niby? brudnymi onucami czy tymi rubelkami o podobnej wartości? xD
Prawda jest taka, że Polak zaczyna być obywatelem drugiej kategorii w swoim kraju. I zanim się zapropgramowane npc zesrają - nie, to nie jest wina tych biednych uchodźców tylko naszego s-----------o rządu i ich decyzji.
to jest
Cały dorobek życia w p---u...
@ATAT-2: Nie na Ukraińców, tylko na dzbanów, którzy nie widzą nic złego w zwiększaniu socjalu. Na dodatek socjalu dla obcych ludzi.
@calinowski: Ale co to ma do rzeczy?
@Narro_Van: Ponownie - co to ma do rzeczy?
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@ATAT-2: co mnie to obchodzi? Chcesz pomagac to pomagaj ale mnie do tego nie zmuszaj. A dawanie publicznych pieniędzy to zmuszanie. Jestem przeciwko dawaniu czegokolwiek komukolwiek a już szczególnie obcym którzy tu nie płacą podatków.