Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 884
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kumpel19: Taka prawda. Zaczynają psioczyć na Ukraińców, że benefity dostają a pamiętajcie, że ogromna część z nich zostawiła za sobą całe życie, dobytek, dom, często rodzinę i przyjechała do obcego Państwa mieszkać na halach sportowych czy w tymczasowych mieszkaniach.
  • Odpowiedz
  • 2
@Kumpel19: oj tak, sam z takimi pracuje. Wielkie oburzenie, bo hurr durr polska chce ok umożliwić łatwiejszy start od zera i jak oni śmią, najlepiej ich wszystkich wywieźć z powrotem na front jako mięso armatnie. Są niektórzy głupi.
  • Odpowiedz
  • 16
@Kumpel19: ach, ten klasyczny już fikoł. Argumentum ad emocjum. Mam flashbacki z koronahisterii i popularnego wówczas "wirus jest mega groźny, ledwo po nim żyję dlatego wszyscy musimy się zaszczepić!".

Prawda jest taka, że Polak zaczyna być obywatelem drugiej kategorii w swoim kraju. I zanim się zapropgramowane npc zesrają - nie, to nie jest wina tych biednych uchodźców tylko naszego s-----------o rządu i ich decyzji.
  • Odpowiedz
@ATAT-2: @Kumpel19: @Morritz: Dokładnie - rodzina co się zatrzymała u mojej rodziny miała na Ukrainie dość spory dom. Udało im się spieniężyć większość majątku przed ucieczką, ale to co mają teraz nie starczy im nawet na kawalerkę...

Cały dorobek życia w p---u...
  • Odpowiedz
pamiętajcie, że ogromna część z nich zostawiła za sobą całe życie, dobytek, dom, często rodzinę i przyjechała do obcego Państwa mieszkać na halach sportowych czy w tymczasowych mieszkaniach.

@ATAT-2: co mnie to obchodzi? Chcesz pomagac to pomagaj ale mnie do tego nie zmuszaj. A dawanie publicznych pieniędzy to zmuszanie. Jestem przeciwko dawaniu czegokolwiek komukolwiek a już szczególnie obcym którzy tu nie płacą podatków.
  • Odpowiedz