Wpis z mikrobloga

Przychodzę z takim problemem. W mojej wiosce dobrych kilka lat temu Unia postawiła obiekt sportowy tj. cały taki kompleks wraz z halą, dwoma boiskami, torem biegowym itd. No i chcielibyśmy korzystać z tej hali wraz ze znajomymi (w sumie wszyscy tak wieku koło 30 lat) 2 razy w tygodniu po 2 godziny w ramach treningu.

Gmina mówi, że nie ma środków żeby obywatele mogli korzystać z tej hali i jedynie szkoła z niej korzysta obok której postawiony jest cały kompleks.

Jak to ogarnąć od kwestii formalnej. Projekt unijny budowy tej hali dotyczył rozwoju sportu na terenach wiejskich. No to chciałem rozwijać sport na terenie wiejskim i nie mogę tego uczynić.

Do kogo mam się udać z tym problemem?

#pytanie #prawo #wies #uniaeuropejska
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@n4ojlj3_42lk: znasz nazwe tego projektu? Powinna bez problemu byc gdzies w internecie razem z numerem umowy no i kazdy taki projektu musi byc oznaczony tablica informacyjna z tymi danymi. Zobacz z jakich funduszy to projekt i kto to finansowal konkretnie. U nas np z RPO regionalnego programu operacyjnego hajs wyplaca wojewodztwo. Poczytaj co mieli w zalozeniach projektu np. jesli byla kwestia utrzymania zdrowia to piszesz pismo, ze hurrrr chcialbys dla
  • Odpowiedz