Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 118
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hellyea: a ile masz lat i co to znaczy od dłuższego czasu bo ja przez ostatnie 20lat widze tylko zmiany a lepsze.

@rmk93: Jak wspomniałam, długo wychodziliśmy na prostą po 89’ i tak, zdecydowanie były to zmiany na lepsze.
PiS jednak zaprzepaszcza sukcwsywnie to wszystko cofając nas z powrotem, to miałam na myśli.
  • Odpowiedz
@hellyea:

Byłoby super. Wydaje mi się jednak, że ludzie mają krótką pamięć i bardzo łatwo ich oszukać lub przekupić. Jednak propaganda u nas jest już silna i już dość długo wtłacza do głów ludzi różne schematy. Ale chciałabym, żeby Twój scenariusz się spełnił.

Liczę, że jednak w większym stopniu ludzie są po prostu bierni i może to ich wytrąci z marazmu. A działania propagandzistów może zostaną jakoś
  • Odpowiedz
@Seentas: czego nie możecie zrozumieć, że podupadająca gospodarka chińska chętnie wypełni tę lukę będą z nimi handlować mimo sankcji tak jak to robią teraz z koreą północną czy iranem.
  • Odpowiedz
Rosja jest skończona niezależnie od wyniku wojny a Ukraina potrzebuje do zwycięstwa żołnierzy a po zwycięstwie ludzi do odbudowy. Ciekawe czy coś by pomogło gdyby ukraina obiecała ziemie dla wszystkich żołnierzy rosyjskich (i ich żon i dzieci) które razem ze sprzętem ciężkim przejdą na ich stronę?
  • Odpowiedz
@hellyea:

Byłoby super. Wydaje mi się jednak, że ludzie mają krótką pamięć i bardzo łatwo ich oszukać lub przekupić. Jednak propaganda u nas jest już silna i już dość długo wtłacza do głów ludzi różne schematy. Ale chciałabym, żeby Twój scenariusz się spełnił.

Liczę, że jednak w większym stopniu ludzie są po prostu bierni i może to ich wytrąci z marazmu. A działania propagandzistów może zostaną jakoś
  • Odpowiedz
Europa dalej będzie kupować gaz i ropę od Rosji, tak jak piszesz straci szary obywatel, ALE szary obywatel Rosji będzie winił za wszytko zachód, dlatego trzeba uświadamiać ich że to Putin jest winny.
  • Odpowiedz