Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 118
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Seentas: cale problem polega na tym, że tam jest tak z ludności wyprana inteligencja, że oni tego nie widzą.

Myślę że nasza tvPisowska propaganda, włącznie z obrzydzeniem uni, na bilboardach z cenami energii jest na wzór tej kacapskiej (tak, wiem że przed brexitem tam też to serwowali).

Miłość do orbana, do ruskich skryta, wstręt do zachodu wpajanie jakie to lgbtqwerty jest złe, pseudo katolicyzm na pokaz. Partia rządząca w PL
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 134
@Seentas: świetny tekst który powinien przeczytać każdy bałwan siejący panikę, że Rosja zaatakuje NATO lub że Rosja to i tamto. Rosja nic nie może, jest bankrutem, tylko jeszcze nie zdają sobie sprawy że ich kraj przestał istnieć w momencie wydania decyzji o inwazji.
  • Odpowiedz
@Seentas: niestety Kreml zdaje sobie z tego sprawę dlatego opcje mamy dwie:
1) otoczenie Putna "pomoże" mu odejść (na zawsze)
2) Rosja uzależni się w pełni od Chin

PS - jest jeszcze trzecia opcja, ale nie chciałbym by się spełniła ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mave: postaw się na miejscu zajebiście ambitnego gościa, który traci władzę... Czy nie sądzisz, ze wtedy jest gotów zrobić różne głupie rzeczy żeby pokazać, ze jednak ma coś do powiedzenia?

To nie jest panika, tylko chłodna kalkulacja

PS - jeszcze tydzień temu w środę Kijów mówił, ze nie ma twardych dowodów na zbliżającą się inwazję kacapów i prosili by zachód nie siał paniki ( ͡° ʖ̯ ͡°
  • Odpowiedz
  • 31
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • Odpowiedz
  • 71
@Niebieski40: to nie ma znaczenia co Putin chce, on sobie może CHCIEĆ napaść na inne kraje, ale jego fizycznie nie stać na to. Czołgi jeżdżą napędzane paliwem, a nie siłą woli Putina, helikoptery tak samo, żołnierze walczą bo mają morale, na froncie nie obchodzi ich wola Putina, bo widza w co ich wpakował, dlatego się poddają. Dlatego to co chce Putin obecnie nie ma przełożenia na to co może, a
  • Odpowiedz
@Seentas: Od dłuższego czasu czuję, że Polska się właśnie podobnie stacza. Oczywiście nie ma na nas sankcji i skala jest inna, ale mam poczucie, że się sukcesywnie cofamy- mentalnie i gospodarczo. Co za paranoja.
  • Odpowiedz