Aktywne Wpisy
![](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Drevnykocur_lmVNsHzx0v,q60.jpg)
Drevnykocur +29
![](https://wykop.pl/cdn/c3397992/LittleBallofFur_uq3GoGBU6O,q60.jpg)
LittleBallofFur +17
#chwalesie wypłatką
27 lvl, różowy pasek, bez znajomości, koneksji i bogatych starych. Da się! ( ͡º ͜ʖ͡º)
#praca #pracbaza #chwalipost #pieniadze
27 lvl, różowy pasek, bez znajomości, koneksji i bogatych starych. Da się! ( ͡º ͜ʖ͡º)
#praca #pracbaza #chwalipost #pieniadze
![](https://wykop.pl/cdn/c3201142/bfb89b8a8e9d8997fa42cf31a66bfdc656f89bdc2e8b7de95667da0d24e943b8,w150.jpg)
A co za różnica? Tak czy inaczej to bzdura. Zasada jest prosta. Gotujesz minimum 1 litr wody, na 100g makaronu, dobrze solisz i doprowadzasz do wrzenia. Tu uwaga - o wrzeniu mówimy gdy woda paruje całą swoją objętością. Ma Napier... bąblami a nie lekko "mrugać". Wtedy nawet makaron za 3gr się nie sklei nie będąc mieszany
Komentarz usunięty przez autora
A tak btw to makaron wystarczy zamieszać raz niedługo po włożeniu do wody i go nie przegotować. Nie ma potrzeby mieszać go cały czas. Gar z wodą najlepiej, żeby był też duży i dużo wody, żeby kluchy po wrzuceniu mie obniżyły znacząco temperatury wody i nie zaczęły się parzyć zamiast gotować.
@Viking-: Nie jest to bzdurą, ale jest bez sensu, bo makaron ten po ugotowaniu ma na sobie lekką warstwę oliwy i nie przyjmuje sosu. Bezsens xD A w końcu chodzi o to, żeby skrobia z niego wyłaziła i przy wymieszaniu z sosem wziął na siebie jego ciężar.
Kolejny bezsens - używanie bardzo ciężkich sosów jak bolognese (popularne spaghetii u nas) z makaronem