Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +520
Jak ja się cieszę, że dane mi było urodzić się w czasie kiedy Peter Jackson se postanowił, że "a pierdykne se Władcę pierścieni". To jest takie złoto, że ja nawet nie. To się w ogóle nie zestarzało. Ja to oglądam i wiem co się stanie i dalej se oglądam. I dalej jestem zaangażowany w tę opowieść.
Jacksonowi to powinni Nobla jakiegoś dać. Albo piramidę zbudować i będzie to ósmy cud świata.
#
Jacksonowi to powinni Nobla jakiegoś dać. Albo piramidę zbudować i będzie to ósmy cud świata.
#
źródło: wladca-pierscieni-trylogia-b-iext122329444
Pobierz
Urynowyurynator +32
Tez zauważyliście jak Polska się zwija? Jaką przyszłość będą miały obecnie rodzone pokolenia czy też takie, które maja teraz kilka lat?
W mojej rodzinnej gminnej mieścinie gdzie kiedyś mieszkałem zamknięto największy zakład pracy, który dawał pracę kilkuset osobom. Wszyscy na bruk. Obok w większym mieście powiatowym również niedługo zamknie się zakład, który ma potężne długi. Kilkaset osób ma bruk.
I to się dzieje w całym kraju, zakłady, korpo, wszyscy zwalniają. Źle się
W mojej rodzinnej gminnej mieścinie gdzie kiedyś mieszkałem zamknięto największy zakład pracy, który dawał pracę kilkuset osobom. Wszyscy na bruk. Obok w większym mieście powiatowym również niedługo zamknie się zakład, który ma potężne długi. Kilkaset osób ma bruk.
I to się dzieje w całym kraju, zakłady, korpo, wszyscy zwalniają. Źle się

Mieszkam w trzy piętrowym domku. Po śmierci babci całe piętro (parter) stoi puste od ponad roku. Zaproponowałem rodzicom (oni 1 piętro my drugie) żeby przyjąć rodzinę Ukraińców. Jestem gotowy włożyć tam kilka tys. na szybko żeby mieli warunki do mieszkania.
Niestety ale rodzice się nie zgadzają, zbyt dużo obaw właśnie zbliżonych do Twoich. Sam
Milion+ już Wcześniej do nas przyjechało, oni zapewnią im jakiś dach, część z obecnych pojechała dalej na zachód, po co mają wracać do swojego syfu i biedy, zniszczonych domów skoro już są na zachodzie i są krok od wygodnego życia, żeby pracować za 300-400 euro u siebie z nadzieją na co?
Ja bym nie wrócił i nawet bym tego
Długoterminowo, polska nie jest jedynym krajem w którym uchodźcy się osiedlą. Nie jest też jedynym, który będzie organizował pomoc finansową. Czy odczujemy to wszyscy? Zapewne tak.
Komentarz usunięty przez autora
@hipokryzjawkutos: Przecież matki mogą być tanią siłą roboczą ¯\_(ツ)_/¯
Ale ta sytuacja obnażyła jedną zajebiscie ważną rzecz, ta cała covidowa pandemia była tylko i wyłącznie w głowach ludzi bo jeszcze miesiąc temu wiekszość siedziała w domach, samoizolując się od innych, szczepiąc się na potęge,
@hipokryzjawkutos: Pokaż swoje statystyki na temat grup wiekowych i zdolności do pracy ludzi, którzy tutaj trafiają, bo już się zaczyna standardowe wykopkowe produkowanie wysrywów.
No i ukraińska matka z dzieckiem jest i tak bardziej przydatna niż siedzące w piwnicy wykopki produkujące takie bzdety, jak ty i op. xD
Komentarz usunięty przez moderatora
Jak się ich pozbyć? Normalnie. Ci Ukraińcy, którzy do nas przyjeżdżają, powinni jak najszybciej zacząć żyć normalnie - iść do pracy, ucyzc się trochę języka i wynająć sobie pokój.