@GwachQar: Ale jesteś w stanie zrozumieć, że są osoby na tych tagach, które wiedzą więcej, że w necie masz wypowiedzi ekspertów, a ty jak Filip z konopi wyskakujesz z bardzo (delikatnie to ujmując) bzdurnym porównaniem i teorią. Nie musisz o wszystkim się wypowiadać.
@Cojestpiec: nie pieprz o specnazu nie znając znaczenia tego słowa. @czlowiekbutelka: maja tez lepszy sprzęt, ale nie w tskiej pokaźnej ilości, przede wszystkim na Krymie, plus jest tam jeszcze jednostka FSB obwodu Krymskiego, czyli ten tak porządany przez wykopków specnaz. Pamiętać też trzeba, że Rosja ma dużą armię i duże granice. Nie ściągną sił z połowy Rosji bo nie jest to teoretycznie możliwe. Na granicy z Chinami mimo
@Cojestpiec: spadochroniarzy i to nie z 45. Więc gdzie masz specnaz? Jedyny specnaz jaki jest pewny udziału to ten na południu wchodzący w skład służb bezpieczeństwa FSB CSN Krym. Właśnie tych gości chyba złapano próbujących się dostać jako dywersanci dzisiaj. Nie myl pojęć których nie znasz. W mediach słowo soecnaz jest używane błędnie, a Ty je tylko powielasz
@Cojestpiec: dobrze, więc bije się w pierś, bo rzeczywiście znalazłem o tym artykuł teraz, nie zwracałem uwagi na inne media, a nikt tutaj, ani na reddicie nie pisał mi gdy pytałem czy to była 45ta. Przepraszam Ciebie za to, ale to nie jest jeszcze potwierdzone, czy to rzeczywiście oni. Prócz niektórych mediów nie było oficjaknego potwierdzenia czy to oni, a wiele źródeł zaznacza także, jako niepowierdzony udział tej jednostki. Mimo
@Barabasz95 Nie ma problemu, informacje o Specnazie są zarówno z Polskich jak i Ukraińskich źródeł, prawdopodobnie z 300 zdesantowanych żołnierzy przeżyło +-100, nie były to zwykli VDV, a elita, która miała szybko opanować lotnisko i utrzymać je między 8-10h bez przewagi w powietrzu.
@xyox123 ja też uważam że miało być szybko i skutecznie jak ekstrakcja chorego zęba a nie takie borowanie tępym wiertłem...
@Zaprzeczacz
A no tak - Sorry panowie generałowie że namieszałem moją wypowiedzą w ważnej strategicznej naradzie bojowej na wykopie xD
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@czlowiekbutelka: maja tez lepszy sprzęt, ale nie w tskiej pokaźnej ilości, przede wszystkim na Krymie, plus jest tam jeszcze jednostka FSB obwodu Krymskiego, czyli ten tak porządany przez wykopków specnaz. Pamiętać też trzeba, że Rosja ma dużą armię i duże granice. Nie ściągną sił z połowy Rosji bo nie jest to teoretycznie możliwe. Na granicy z Chinami mimo