Wpis z mikrobloga

Czy u was też lumpeksy zrobiły się takie drogie? W moim mieście, w ostatnim czasie, zamknęło się sporo lumpeksów (wiadomo, covid itd.), zostały tylko te większe - często sieciowe. A w nich ceny jak za zboże, nawet porównywalne do nowych rzeczy z sieciówek. Ba, nawet na wyprzedażach w sieciowkach zdarza się taniej coś kupić niż w lumpie obecnie XD

#lumpeks #perelkizlumpeksu #secondhand
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@girlsjustwannahavefun w moim mieście powiatowym (wiesz jakim ( ͡° ͜ʖ ͡°)) to naprawdę rynek lumpeksowy się mocno zmienił. Myślę że nie będzie przesadą jak powiem, że zniknęło więcej niż połowa lumpów. Zniknęły wszystkie takie nory gdzie stare baby grzebały za swoimi podomkami a fajne ciuszki leżały nietknięte i to za grosze, np. katana Levisa za 6 złotych XD
  • Odpowiedz
@angelika_tracz: w moim mieście powiatowym (wschodnia Wielkopolska, ~30k mieszkańców) nie zdrożało dużo - raczej na tyle, żebym obarczała za to tylko inflację, ale we Wrocławiu jak mam porównanie to w większości tych lumpeksów ceny są czasami jak za nówki xD Teraz to i tak tylko vinted, bo nie mam czasu na łażenie po lumpach.
  • Odpowiedz