Aktywne Wpisy
kupa1231 +235
Ramadamadingdong +36
Od jakiegoś czasu tego portalu nie da się czytać. Rzygam już widząc codzienne wiadro toksyn wylewane na #psiarze .
Sam jestem psiarzem i czuje się non stop atakowany przez armię chamów, którzy generalizują mnie z ludźmi, którzy swoje pitbullki i inne owczarki belgijskie puszczają luzem i atakują innych.
Ja akurat jestem właścicielem shih tzu - 6 kilowe bydle, które przy minusowych temperaturach trzeba ubierać w sweter żeby nie zmarzło. Wyprowadzam je na
Sam jestem psiarzem i czuje się non stop atakowany przez armię chamów, którzy generalizują mnie z ludźmi, którzy swoje pitbullki i inne owczarki belgijskie puszczają luzem i atakują innych.
Ja akurat jestem właścicielem shih tzu - 6 kilowe bydle, które przy minusowych temperaturach trzeba ubierać w sweter żeby nie zmarzło. Wyprowadzam je na
źródło: 20240818_174410
Pobierz

#programista15k #programowanie #testowanieoprogramowania #testowanie #pracbaza #it #warszawa #pytanie #pytaniedoeksperta
Przedstawię problem zawodowy. Siedzę okolo 6 lat w testach webowych oraz API, głównie jako automatyk z domieszką manuali. Narzędzia do automatyzacji to np coś jak Katalon, Postman, RobotFramework(bez pisania w Pythonie) gdzie korzystałem z biblioteki Selenium więc ją znam ale wiedza mi trochę uleciała bo to było jednak pare lat temu.
Pytam o te ścieżki bo jednak mam w CV już firmę z która mialem krótki epizod bo opis stanowiska się nie zgadzał więc nie mogę sobie pozwolić na kolejna wtopę więc ten kolejny wybór musi być solidnie przemyślany.
Zmieniam prace bo automatyzacja w takich narzędziach nie jest najprzyjemniejsza dla mnie ani rozwojowa na dalszym etapie.
Jak najlepiej przejść na stanowisko gdzie te testy można pisać w selenium + java?
- Nie wiem czy opcja nr 1 przejście na regulara np z Selenium +java ma sens bo obawiam się ze moge nie zaspokoić oczekiwań pracodawcy bo rekrutacje mogę przejść(mam szeroka wiedzę) ale to jakie będą dalej wymagania i jak złożony będzie projekt to nie będę wiedzieć dopóki nie zaryzykuje.
Nie chce się rzucać na głęboka wodę. Same podstawy Javy biorę pod ewentualność ze mogą nie wystarczyć bo jednak mogę nie być wydajny i nie realizować tych zadań szybko tak jakby sobie życzył pracodawca.
- Czy jednak opcja nr 2 - pójście na regulara test Automation z manualami plus przyuczanie do testów automatyzujących Java +selenium? - czasem widzę takie ogłoszenia ale jest ich malutko. Super by było mieć czas i wsparcie na naukę biorąc pod uwagę ze owszem mam podstawy i ta nauka by szła dość sprawnie.
- Opcja nr 3 - pójście na Junior Test Automation Developera w Java - wydaje się niby głupie ale z 2 str przecież nie mam warsztatu, praktyki wyrobionego w Javie, a tego mi brakuje. Pisze tutaj o sensownym poziomie a nie jakieś chałtury gdzie czasem się spotyka firmach.
Co by było najlepsze? Zarobki są drugorzędną sprawą w sumie. Najbardziej mi zależy żeby nie pójść na głęboka wodę, a przejść płynnie w sensowne automaty.
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62152f6435706f4419860834
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Zależy gdzie trafisz, kogo spotkasz. Zakładam, że lądujemy w firmie, która już "coś ma" i ma to rozbudowane. Nie dobieramy technologii i nie dostajemy projektu "od zera". Jak trafisz na ludzi, którzy pomogą Ci się wdrożyć to jest ok, ale zdarzają się i tacy, co wręcz będą Ci utrudniać, albo przynajmniej dawać poczucie, że jesteś "najsłabszym ogniwem" i marnujesz im ich cenny czas. To może
Komentarz usunięty przez autora
Myślałem o:
- skąd się wzięło zapotrzebowanie na to