Aktywne Wpisy

smuteczek2000s +42
Dziękuję serio.
Byliście wspaniałym gronem!
Będę tęsknić, ale życie się zmienia, nowy rok... stara ja, ale w sumie już chyba wystarczy.
#atencyjnysmuteczek
Byliście wspaniałym gronem!
Będę tęsknić, ale życie się zmienia, nowy rok... stara ja, ale w sumie już chyba wystarczy.
#atencyjnysmuteczek
źródło: temp_file7088298369503819281
Pobierz
strike_lucky +3
#zwiazki #logikarozowychpaskow
Różowa potrzebuję do zalogowania chat gpt moje dane do maila na już.
Problem w tym że to jedno z 3 podobnych haseł które używam od chyba 20 lat i wszędzie ich używam.
Zrobiła problem o to że tyle lat jesteśmy razem a mam problem z podaniem jej danych.
Mówię jej że to nie ma nic wspólnego z zaufaniem itp i zaczęła się kłótnia(w tym czasie by założyła 2 konta
Różowa potrzebuję do zalogowania chat gpt moje dane do maila na już.
Problem w tym że to jedno z 3 podobnych haseł które używam od chyba 20 lat i wszędzie ich używam.
Zrobiła problem o to że tyle lat jesteśmy razem a mam problem z podaniem jej danych.
Mówię jej że to nie ma nic wspólnego z zaufaniem itp i zaczęła się kłótnia(w tym czasie by założyła 2 konta
![Motorniczy dostał pięścią w twarz. Zareagował na p-----c na przystanku [VIDEO]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/c325b0049a6a4a8662cc75990f2c58c04ea0b97549587ac260933fe8eb9f8f8f,q80.jpg)

Samotna babka 35+, strasznie zaniedbana i poświęcająca się całkowicie pracy.
Właśnie wszedłem na Slacka a tam jej rozmowa z soboty o 10:00
ona: Hej, czy mogę skorzystać ze zdalnej maszyny XX bo chciałam zreprodukować i naprawić buga YY.
dev1: OK, nie korzystam aktualnie.
PO: To nic pilnego, może spokojnie poczekać do początku tygodnia.
ona: Hehe, nie ma sprawy, rzucę okiem.
I dalej jakieś pytania, zawracanie d--y ludziom (niepotrzebnie odpisują), dopytywanie. Wreszcie wiadomość o 16 (!):
ona: OK, naprawione, będzie można przetestować w poniedziałek, uciekam odpoczywać.
Przypominam: task o który nikt nie prosił, nie pilny, do zrobienia na spokojnie w tygodniu.
Z innych ciekawostek to ona często pracuję do 20 (ponownie, z własnego wyboru) czy dołącza do calli na urlopie 'bo to nie praca a spotkanie towarzyskie'.
#pracbaza #heheszki #bekazpodludzi #programista15k
@ATAT-2: > przecież to takie przysłowie/powiedzenie czy związek frazeologiczny czy jak się tam uj nazywa, nie bierze się tego dosłownie.
@bitcoholic:
Nie zmienia to w żadnym wypadku tego, że to jedno z najgłupszych powiedzonek jakie funkcjonuje
@Iudex: strzelam że ludzie którzy z nią blisko nie współpracują / nie znają i są przekonani że wykonuje pilne taski w weekend
@bitcoholic: Zgadzam się. Z pracy wychodzisz o danej godzinie i nie obchodzi cię,
@ATAT-2: No to postaw się na jej miejscu. Babka pewnie nie ma ani męża, ani chłopaka, ani bliższych znajomych. Weekendy spędza samotnie w domu i ryje jej to banię. Rozumiem, że komuś trzeciemu może to nie pasować, ale tag #bekazpodludzi to grube przegięcie.
@ATAT-2: i 220% stawki za nadgodziny wpada. Wbija sobie w rozliczeniu po 8 godzin pracy w weekend i ma 150% pensji... W niektórych firmach za godzinę pracy w weekend oddają cały dzień urlopu. Mam takiego cwanego kolegę co sobie nastukał w ten sposób dodatkowe 50 dni urlopu i potem zniknął w wakacje na 3 miesiące.
@qoszmar: Nie wpada. Skoro sami jej przełożeni mówią, że nie musi pracować w sobotę czy zostawać po godzinach to jest tylko i wyłącznie jej (bezpłatny) wybór.
@qoszmar: Jak wyżej napisałem, sami przełożeni mówią jej, żeby nie ma konieczności pracy w weekend. Nikt za taką samowolke jej nie płaci.
@ATAT-2: Już za długo pracuje w różnych korpo żeby w to uwierzyć. W każdym korpo pion finansów i HR ma swoich zwierzchników w innym kraju i dyrektor techniczny czy jakiś manager ma w tej kwestii g---o do powiedzenia.
@qoszmar: Jakby było tak jak piszesz to każdy by sobie wyrabiał 'fikcyjne' nadgodziny niby pracując w soboty. Raz na długi czas zdarzają się odgórne pracujące weekendy (co trzy-cztery miesiące) gdy jest duży release ze sporą migracją danych. Wtedy sobie odbierasz dzień, nigdy nie są płatne.
@ATAT-2: Z drugiej strony jakby tak nie było to firma narażałaby się na duże straty finansowe z powodu łamania prawa pracy. Każdy commit jest w systemie, więc łatwo by było to udowodnić.
@qoszmar: Zdecydowana większość na B2B więc prawo pracy się tu nie liczy.
@ATAT-2: ok, w takim razie jestem w stanie w to uwierzyć