Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Do kart wyborczych powinien być dodany podstawowy test z zagadnień polityki socjalnej, ekonomii, polityki wewnętrznej i zagraniczne. Przy oblani testu karta nieważna.
  • Odpowiedz
@Bounty: Przecież KO też popiera państwo opiekuńcze, hołowniarze również, choć nie w aż takiej mierze jak PiS czy L***ca.

Poza tym przeciętna Polka jak widać jest liberałem, który nikomu do łóżka nie zagląda.

@Bounty: Dlatego głosuje na nieliberalne ugrupowania? XD
  • Odpowiedz
@Bounty:
Po raz kolejny potwierdza się moja hipoteza, że faceci to bardziej emocjonalne stworzenia niż kobiety. Widać, że dużo częściej kierują się nienawiścią do mniejszości czy strachem przed lewactwem. Faceci jedynie dużo lepiej kamuflują emocje, ale to moim zdaniem wada.

Kobiety natomiast wolą żyć w spokojnym kraju i wolą umiarkowane partie.
  • Odpowiedz
Dlatego głosuje na nieliberalne ugrupowania? XD

@vrim: POLKI w większości poparły KO oraz PL2050- partie liberalne, część poparła lewicę
polacy natomiast w większości poparli socjalistów z PiSu i narodowców z konfederacji xD
  • Odpowiedz
@vrim: To wciąż lepiej niż p*lacy, bo połowa konfederacji to narodowi socjaliści, a numerem jeden jest katolicko socjalistyczny PiS
  • Odpowiedz
@CzajnikZniszczenia: ja bym raczej powiedzial, ze mezczyzni z natury sa bardziej konserwatywni, a kobiety progresywne.

Kazdy chce zyc w spokoju, tylko go inaczej definiuje. Spokoj to jest tez to, ze np nikt do nas nie przyjezdza sobie zyjemy odizolowani na spokojnie.
  • Odpowiedz
@CzajnikZniszczenia: Widzisz, moim zdaniem się mylisz. Tutaj ma te kwestię poziom wykształcenia. Proste hasła dla prostych ludzi, czysta polska, tradycyjna rodzina, praca w fabryce całe życie. Partie z hasłami dla głupich, przyciągają głupich.
  • Odpowiedz
  • 2
@Bounty

Mężczyzna nie powinien posiadać praw wyborczych

Czad, co za deblizm

zbyt łatwo ucieka do państwa opiekuńczego, bojąc się podjąć ryzyka i zarabiać samemu na
  • Odpowiedz
  • 2
@CzajnikZniszczenia

Kobiety natomiast wolą żyć w spokojnym kraju i wolą umiarkowane partie.

Co proponują te umiarkowane partie mężczyznom? Bo jakoś nie mogę takich pozycji znaleźć w ich programach i działaniach, za to są pozycje skierowane dla kobiet.
  • Odpowiedz
  • 2
@CzajnikZniszczenia A co to ma wspólnego z moim pytaniem? Ja nigdzie nie twierdzę że konfederacja to dobry wybór, to ty twierdzisz że dobry wybór to po i lewica, więc pokaż co proponują mężczyznom.
  • Odpowiedz
@Fidel1: Poza tym chciałem przypomnieć, że PO wyrównało wiek emerytalny, natomiast PiS powróciło do dyskryminującego wieku emerytalnego.
To chyba najbardziej dyskryminująca reforma, a mimo wszystko PiS na 1 miejscu, no popatrz pan.
Czyżby mężczyźni spoza wykopu mieli gdzieś ten aspekt i kierowali się innymi czynnikami wybierając partie polityczne?
  • Odpowiedz
  • 2
@CzajnikZniszczenia

Poza tym chciałem przypomnieć, że PO wyrównało wiek emerytalny, natomiast PiS powróciło do dyskryminującego wieku emerytalnego.

I w 2015 większy odsetek kobiet niż mężczyzn zagłosował na PiS.

To chyba najbardziej dyskryminująca reforma, a mimo wszystko PiS na 1 miejscu, no popatrz
  • Odpowiedz