madre mirki sprawa jest. ojciec jechal tirem po alko, stracil prawko.dostal kare na 3 lata poruszania sie po drogach pojazdem mechanicznym. wrzucam decyzje sadu. czyli z mojej niewielkiej wiedzy wynika ze moze jezdzic rowerem (takze elektryk do 250w). ktos kto ma wiedze moze to potwierdzic/poprawic? #prawojazdy #prawo
@niegwynebleid: zobacz definicje roweru w kodeksie drogowym, została rozszerzona o zapis o silniku. Dopóki rower ją spełnia to jest rowerem. A jak nie to patrz kolejny punkt motorower.
@ministertornister: ja na to patrzyłem z poziomu księgowości, więc interesowałem się tylko tym czy elektryczny rower jest motocyklem. I z tego pamiętam, że był klasyfikowany jako motorower. Nie mam zamiaru być tu wyrocznią, więc jeśli wiesz lepiej to pewnie tak jest.
@dzielny_tabaluga: Jest możliwość żeby odzyskał uprawnienia na C+E jeżeli uprawnienia do kierowania wiążą się z utrzymaniem rodziny. Reszty uprawnień nie odzyska.
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°)
czyli z mojej niewielkiej wiedzy wynika ze moze jezdzic rowerem (takze elektryk do 250w).
ktos kto ma wiedze moze to potwierdzic/poprawic?
#prawojazdy #prawo
źródło: comment_1644325456OjYmF9HcpBph5jdpPxXGtI.jpg
PobierzCzy twój ojciec jest kierowcą zawodowym ?
Jest możliwość żeby odzyskał uprawnienia na C+E jeżeli uprawnienia do kierowania wiążą się z utrzymaniem rodziny. Reszty uprawnień nie odzyska.