@Qavoz: Właśnie to jest piękne w macOS czy windzie, że nie trzeba być przegrywem mieszkającym z mamusią co wali konia pod furry z tuxem i chińskie dziewczynki żeby używać komputera
@slapdash: Ostatnio widziałem taki komentarz: "Prosisz właśnie o spełnienie się mojego najgorszego koszmaru. Jeśli nadejdzie rok linuxa, to na pewno któryś z moich znajomych skończy na archu. A kiedy tak się stanie pierd**leniu nie będzie końca" ( ͡°͜ʖ͡°)
@rafau16: Mała uwaga - w cytowanym opisie sytuacji jest wyraźnie zaznaczone, że to ów użytkownik komputera zdecydował o instalacji jądra w wersji "minimalnej"/"okrojonej" (czytaj - może się zdarzyć, że będzie brakować czegoś; w domyśle - skoro istnieje wersja "okrojona", to miał do wyboru wersję "nieokrojoną"). Finalnie okazało się, że zabrakło jakiegoś sterownika w systemie, zatem nie dziwne, że bez niego urządzenie nie zadziałało. Więc jeśli podajesz (nawiasem mówiąc - kolejny już
@mp107 Żeby móc podjąć wybór, w pierwszej kolejności trzeba mieć wiedzę na temat jego kontekstu. Microsoft i Apple odciążają cię od tej pracy, ale za to trzeba im zapłacić, oczywiste.
Jakbyście zamiast baitowania faktycznie przysiedli do komputera, to może byście się czegoś nauczyli o pracy na linuxie ( ͡°͜ʖ͡°)
@mutencath: jak pójdziesz do pracy, to zrozumiesz, że nikt Ci nie będzie płacił za marnowanie czasu na kompilowanie jądra, albo inne linuksowe kocopoły na Twoim dektopie, bo jesteś hipsterem technologicznym i potrafiłeś napisać "hello world" w bashu jak byłeś w technikum
@rafau16: Nie rozumiem tych memów. Mam lapka, który działa na Ubuntu od 7 lat. Nie mam żadnych problemów, gram sobie w gierki przez Steam i przeglądam neta. System nie ma żadnych irytujących "dodatków" jak Cortana czy powiadomienia/reklamy w pasku zadań, które trzeba wyłączyć. Sterowniki wszystkie były, ekrany i telewizor obsługuje ok, więc projektor po HDMI pewnie też. Chyba najwięcej narzekają Ci, którzy nigdy nie używali Linuxa.
jak pójdziesz do pracy, to zrozumiesz, że nikt Ci nie będzie płacił za marnowanie czasu na kompilowanie jądra, albo inne linuksowe kocopoły na Twoim dektopie, bo jesteś hipsterem technologicznym i potrafiłeś napisać "hello world" w bashu jak byłeś w technikum
O, ad personam. Nowe, nie znałem. ( ͡°͜ʖ͡°) To jak już załozysz spodnie zapraszam w mój profil. Pracuję na windowsie i linuxie. Tego pierwszego
@573188224813358837318: zwykłe #!$%@? ludzi, którzy loonixa znają tylko z memów albo weszli na /g/ na 4chanie i dali się złapać na baita z install gentoo ( ͡°͜ʖ͡°) ze v sterownikami nie ma problemu, bo są albo od razu w jądrze, albo do zainstalowania z repo w większości dystrybucji. żadnego mitycznego kompilowania jądra. Ubuntu nawet automatycznie wykrywa czego mu potrzeba. ja z kolei w pracy nie
@sexlord: Oczywiście. Na linuxie nie mam problemu ze zrestartowaniem dowolnej usługi, downgradu paczki, ustawienia głupiego tagowanego interfejsu, dockera, ansibla, pythona, ssh, tras czy gazyliona innych rzeczy. Na windowsie? Zepsuł się update, pls reinstall ( ͡°͜ʖ͡°)
@Ranger: Przepraszam, odwdzięcze się ad personam, ale czego oczekuję od osoby, która nawet windowsa nie potrafi używać ( ͡°͜ʖ͡°)
"Prosisz właśnie o spełnienie się mojego najgorszego koszmaru. Jeśli nadejdzie rok linuxa, to na pewno któryś z moich znajomych skończy na archu. A kiedy tak się stanie pierd**leniu nie będzie końca" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Żeby móc podjąć wybór, w pierwszej kolejności trzeba mieć wiedzę na temat jego kontekstu. Microsoft i Apple odciążają cię od tej pracy, ale za to trzeba im zapłacić, oczywiste.
Komentarz usunięty przez autora
@mutencath: jak pójdziesz do pracy, to zrozumiesz, że nikt Ci nie będzie płacił za marnowanie czasu na kompilowanie jądra, albo inne linuksowe kocopoły na Twoim dektopie, bo jesteś hipsterem technologicznym i potrafiłeś napisać "hello world" w bashu jak byłeś w technikum
O, ad personam. Nowe, nie znałem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To jak już załozysz spodnie zapraszam w mój profil. Pracuję na windowsie i linuxie. Tego pierwszego
ja z kolei w pracy nie
Na windowsie? Zepsuł się update, pls reinstall ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Ranger: Przepraszam, odwdzięcze się ad personam, ale czego oczekuję od osoby, która nawet windowsa nie potrafi używać ( ͡° ͜ʖ ͡°)