Wpis z mikrobloga

@Pivoo:

Flexowania się tym, że potrafi się zrobić wszystko w terminalu, nawet kiedy za pomocą UI można to zrobić 3 razy szybciej? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak się zmienia tapetę, to może i szybciej przez UI. Na linuxie też tak można.
Jak się robi cokolwiek bardziej skomplikowanego, to jednak terminal.
Na windowsie też jest takie czarne coś - CLI - i takie niebieskie coś - powershell -
Na windowsie też jest takie czarne coś - CLI - i takie niebieskie coś - powershell

Ja to wiem, bo się zajmuję automatyzacją zawodowo Jak robię coś więcej niż 1 raz, piszę do tego skrypt ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Jak się zmienia tapetę, to może i szybciej przez UI.

@mutencath: Właśnie o takich pierdołach mówię. Mam po prostu bekę z linuksiarzy, którzy do stworzenia nowego folderu włączają
@rafau16: Z roku na rok coraz bardziej doceniam Linuxa, ale to pewnie dlatego, że z biegiem czasu Windows robi się coraz głupszy. Kiedyś reinstall kompa z windą zaczynałem od doinstalowywania softu, teraz od wyłączania "pomocnych" funkcji i podpowiedzi.
@mutencath: No nie wiem. #!$%@? się zależności? Jeb się :) nowy cfg, jeb się sam sobie migruj cfg. Chcesz odpalić system? Jeb się bo grub pusty. Oj mógłbym wymieniać, a na windowsie nie ma problemu z vlan, z dockerem czy ansible a nawet SSH. Chociaż zamiast SSH proponuje winrm a zamiast ansible powershell dsc. Powershell wogole zjada inne powłoki bo jest obiektowy nie trzeba #!$%@? się z regexem żeby coś wyciągnąć.
@sexlord:

#!$%@? się zależności? Jeb się :)

Same się #!$%@?ły? Czy miałeś warning?

nowy cfg, jeb się sam sobie migruj cfg

Sam z siebie?

Chcesz odpalić system? Jeb się bo grub pusty

Sam z siebie?

windowsie nie ma problemu z vlan

Pokaż mi proszę jak na windowsie jednym interfejsem puścisz więcej niż 3 tagowane vlany ( ͡° ͜ʖ ͡°)

dockerem

Już nie.

Chociaż zamiast SSH proponuje winrm