Wpis z mikrobloga

@jonasz787: Trochę jest ale bardziej uwagę zwracaja czasy ładowania, płynność rozgrywki. Tu przeskok jest spory. Jeśli chodzi stricte o dying light to przeskok graficzny jest ogromny bo widziałem materiał z ps4 i gra wyglada prawie jak z ps3, natomiast na ps5 wyglada jak z ps4. Póki co nie wyszła żadna gra AAA+ stricte pod next gen. Jedyne co mi przychodzi do głowy to Spider Man jako typowa pokazówka, szczególnie dysku ssd.
@Theos: Bardziej miałem na myśli jakieś oszukane 4K. Tu jest full hd i do tego jeszcze tekstury czasami są nierówne ktoś już o tym tu pisał, niektóre miękkie (ala borderlands) i okej jakościowo a niektóre kanciaste i niskiej jakości. Niektórym skałom to bliżej do gothica II niż współczesnej gry. Widziałem gdzieś podobne - w 1 części tej gry 7 lat temu ( ͡º ͜ʖ͡º) Mam nadzieje
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@PancakeV: no to w pierwszej kolejności potrzeba więcej dobrych tekstur i wyższych ustawień graficznych. ( ͡° ͜ʖ ͡°) A jak oszukane 4K, to nie ma co pisać 4K.

1080p/60fps jak na multiplatowego open worlda pisanego na zeszłą generacji jest ok.

FFVIIR będące czasowym exem, przy którym pracowano x czasu nad wersją PS5, działa zazwyczaj w 60fps/1500, a potrafi spać do 1150. I nie jest open worldem. I