Wpis z mikrobloga

Jak interpretować ofertę pracy w Polsce napisaną w języku angielskim? Spodziewać się całej rozmowy kwalifikacyjnej po angielsku czy raczej nie? I jak zinterpretujecie taki podpunkt: Strong communication skills, also in English. Co to znaczy strong? Poziom B2 wystarczy czy to już C1?

#hr #praca #pracbaza
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@qubas89: co firma co obyczaj, ale zwykle rozmowa jest raczej po polsku, tylko jakas czesc zeby sprawdzic angielski. chyba, ze uczestniczy jakis manager z zagranicy ( ͡° ͜ʖ ͡°) a to strong communication to pewnie bedzie bezposredni kontakt z klientem po angielsku albo zespol jest za granica i wystarczy po prostu umiec sie dogadac. to na podstawie moich ostatnich doswiadczen jak szukalam pracy niedawno
  • Odpowiedz
@qubas89 jeżeli duże korpo to często mają po prostu przykaz z góry żeby ogłoszenia były po angielsku. Część rozmowy będzie na pewno po angielsku a strong to znaczy, że jesteś komunikatywny nie tylko w sensie znajomości samego języka.
  • Odpowiedz
@crucian: @Gandisima: dzięki, to jest mój największy problem, strasznie mnie krępuje mówienie w obcym języku, od razu wpadam w dosłownie w panikę i boję się, że sobie nie poradzę chociaż wiem, że umiejętności mi wystarczy. Nie wiem co z tym fantem zrobić, walczę z tym od lat i nic.
  • Odpowiedz
@qubas89: no jak dla mnie jedyny sposob to faktycznie z kims rozmawiac po angielsku, im wiecej tym lepiej, po jakims czasie to uczucie po prostu znika. samemu ciezko to osiagnac, mozesz na poczatku sobie cwiczyc sam, np wymyslac jakas sytuacje albo temat i co bys powiedzial konktetnie wtedy ale bez prawdziwej rozmowy z kims to pomoze tylko niewiele. ja z ludzmi z UK z racji pracy nie mam problemow z
  • Odpowiedz