Wpis z mikrobloga

@XpedobearX: Polecam pirometr, mierzysz temperaturę bezdotykowo w sekundę, praktycznie na każdej powierzchni, najtańszy kosztuje może 30 czy 40 zł, przydaje się w domu.

No i kolejny plus kontrolowania temperatury jest taki, że nic się nie rozwala i olej zostaje czysty, bez pływających farfocli.
  • Odpowiedz
@bnz44: Pirometr nie nadaje się do takich rzeczy, ponieważ olej będzie miał inny współczynnik emisyjności niż zahardkodowana wartość w tanich urządzeniach. Pirometru używam do kamienia pizzy, ale to i tak duża niedokładność właśnie przez ten parametr. Nawet w instrukcji jest mowa o tym, że powinno się jedynie mierzyć ciała stałe. Do oleju, mięsa czy temperatury kontrolowanej w lodówce do ciasta pizzy używam po prostu takiego.
XpedobearX - @bnz44: Pirometr nie nadaje się do takich rzeczy, ponieważ olej będzie m...

źródło: comment_1643986060jT2acLxDKA2qtKLFvobUh2.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz